ФОНД ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ РОЗПОЧАВ ВИПЛАТИ КОШТІВ УЧАСНИКАМ ПРОГРАМИ ДОСТУПНОГО ЖИТЛА, ЩО ВІДКРИЛИ РАХУНКИ В ПАТ “КБ “ПІВДЕНКОМБАНК”

Просимо інвесторів звернутись до банку.

З 30 липня інвесторам, які вклали кошти у будівництво квартир у рамках державної програми «Доступне житло» за механізмом 70/30 на основі договору на відкриття рахунків та обслуговування коштів  у ПАТ «КБ «Південкомбанк», розпочато виплату коштів.

Як пояснила начальник відділу супроводу державних програм та роботи з регіонами ПАТ «ХК «Київміськбуд» Ірина Матіяш, купуючи квартиру у рамках вищевказаної програми, людина відкривала рахунок у відповідному банку та зосереджувала кошти у розмірі  70% вартості об’єкту на ньому.  Фонд своєю чергою починав проводити виплати забудовнику, враховуючи  ступінь будівельної  готовності будинку. На момент відкриття більшості рахунків готовність об’єктів становила близько 50%, тобто залишок коштів було “заморожено” ще з лютого. Із введенням до «Південкомбанку» тимчасової адміністрації було прийнято рішення щодо виплати коштів учасникам програми.

«За результатами роботи тимчасової адміністрації у рамках програми «Доступне житло» 70/30 Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вкладникам «Південкомбанку» почав здійснювати виплати коштів у розмірі до 200 тис. грн.», – підкреслила Ірина Матіяш.

Банком-агентом, що здійснює виплати громадянам, які зберігали кошти на банківських рахунках ПАТ «КБ «Південкомбанк» Фондом гарантування вкладів фізичних осіб визначено ПАТ «Фідобанк». Виплати можна отримати у відділенні банку за адресою: вул. Спаська,5.

Просимо учасників програми – інвесторів квартир у будинках за адресами: вул.Ушинського,14-А, вул.Радунська,28-32, ж/б 1, ж/м Позняки, 2мкрн. терміново звернутися до відділення ПАТ «Фідобанк» для отримання коштів.