«КИЇВМІСЬКБУД» ВИЗНАНО КРАЩИМ РОБОТОДАВЦЕМ СЕРЕД БУДІВЕЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

 Холдингова компанія посіла 75 місце серед 500 кращих компаній України і стала першою серед роботодавців будівельної галузі

Ділове видання «Капітал» вже в третє проводить рейтинг підприємств «Капітал500». За словами головного редактора проекту В’ячеслава Мироненка, якщо попередні рейтинги будувалися на співставленні фінансових показників компаній, то третій рейтинг – це зовнішня оцінка роботи підприємств, зокрема в управлінні ними кадровим ресурсом.

Первісною базою для складання рейтингу стали анкетні данні, які редакція розіслала великим підприємствам України, які увійшли у рейтинг 500 великих компаній країни. Анкетні дані включали як фінансові показники, так і інформацію про HR-підрозділи компанії. Результати кожної компанії за досліджуваними показниками зводилися воєдино з урахуванням спеціальних коефіцієнтів. Далі, Експертна рада (до якої входило 9 топ-менеджерів провідних компаній) визначала рейтинг компаній за десятьма критеріями:

–  Приваблива зарплата і соціальний пакет;
–  Можливості кар’єрного росту;
–  Приємна робоча атмосфера;
–  Гарантія довготермінової зайнятості;
–  Дотримання балансу між роботою і особистим життям;
–  Успішність компанії;
–  Цікавий функціонал;
–  Можливість проходити навчання, тренінги і стажування;
–  Сильний менеджмент;
–   Застосування політики соціальної відповідальності компанії.

Третім джерелом отримання балів стало опитування студентів трьох столичних вузів – Національного університету «Києво-Могилянська Академія», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. В опитуванні взяли участь 750 осіб, які вчаться на різних спеціальностях. Вони повинні були скласти три списки компаній по 10 у кожному. У перший внести ті компанії з нині існуючих, в яких вони хотіли б працювати, незалежно від спеціальності.  У другий – ті компанії, які працюють безпосередньо у тому секторі економіки, що і обрана ними спеціальність. І до третього списку мали увійти компанії з профільної спеціальності, у якій студенти у майбутньому нізащо б не хотіли працювати.

Як повідомляють у виданні, дані анкети оброблялись за методологією REMAS (Rаndstad Employer Attractiveness Score), що можна перекласти, як вирахування привабливості роботодавця за методологією Randstad. Власне, цей метод був обраний саме тому, що за ним дуже просто порівнювати привабливість різних компаній.

На думку укладачів рейтингу, така диверсифікація збору інформації дозволила максимально наблизитися до об’єктивних результатів, так як думка HR-директорів (анкети) була скорегована на оцінку експертів ринку, думки студентів, які ще не мали роботи, або вже мали одне-два місця роботи.

«КИЇВМІСЬКБУД» ВИЗНАНО КРАЩИМ РОБОТОДАВЦЕМ СЕРЕД БУДІВЕЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

«Колектив «Київміськбуду» – це найбільше надбання компанії. І працює він як єдиний чітко злагоджений організм. Департамент кадрового забезпечення та секретаріату може звітувати про сформований якісний кадровий склад структурних підрозділів. Також, хочу наголосити, що Компанія дотримується вимог законодавства України про працю, захист соціальних та трудових прав працівників. Закони ринку, економіки та звичайне життя диктують свої умови, ми оперативно та якісно оптимізуємо штат працівників. Втім, будь-які зміни у кількісному складі компанії відбуваються тільки заради єдиної мети — підвищення якості роботи на благо наших інвесторів, нашого міста та країни», – зазначив директор Департаменту кадрового забезпечення та секретаріату Олександр Бабич, коментуючи рейтинг «Капітал500».

«КИЇВМІСЬКБУД» ВИЗНАНО КРАЩИМ РОБОТОДАВЦЕМ СЕРЕД БУДІВЕЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ