«КИЇВМІСЬКБУД» ВКОТРЕ ОЧОЛИВ РЕЙТИНГ ЗАБУДОВНИКІВ

Холдингова компанія «Київміськбуд» визнана лідером будівельної галузі за версією журналу «Forbes.Україна».

«КИЇВМІСЬКБУД» ВКОТРЕ ОЧОЛИВ РЕЙТИНГ ЗАБУДОВНИКІВ

 

Аналітики видання зазначають, що рейтинг найбільших українських забудовників ─ це ранжируваний список компаній або груп компаній, які займаються девелопментом, інвестиціями і безпосередньо будівництвом житлової нерухомості. При розрахунку підсумкової позиції враховувався обсяг введеної в експлуатації нерухомості в 2016 році за даними як самого забудовника, так і Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ). Враховувалися обсяг побудованої нерухомості в 2011-2015 роках і оцінка обсягу продажів за останні два роки. Якщо компанія працює над об’єктом у партнерстві, введені в експлуатацію квадратні метри враховувалися пропорційно до її часток у проекті. Компанії групувалися за принципом приналежності єдиному власнику чи бренду.

Рейтинг компаній за посиланням:

http://forbes.net.ua/ua/magazine/forbes/1426714-vibuduvali-na-slavu-rejting-najbilshih-ukrayinskih-zabudovnikiv?utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=vibuduvali-na-slavu-rejting-najbilshih-ukrayinskih-zabudovnikiv

У своєму матеріалі: «Вибудували на славу: рейтинг найбільших столичних забудовників» журналісти видання зазначають, що 2016 рік для ринку житлової нерухомості став роком посилення конкуренції.

Будівельний бум стартував у 2014-му. Основною його причиною економісти називають «банкопад». З 2014 року в Україні закрилося 87 фінансових установ. Під страхом втратити кошти вкладники масово забирали свої заощадження і вкладали їх у квадратні метри.

На думку експертів галузі, у 2017 році конкуренція на ринку житлової нерухомості посилиться. І саме вона буде стримувати зростання цін. Водночас пропозиція вже сьогодні значно перевищує платоспроможний попит. Як результат дрібні забудовники все частіше пропонують співпрацю ─ в них не вистачає грошей для завершення проектів. А через рік-півтора пропозиція різко зросте: багато будинків будуть майже добудовані, і спекулянти почнуть масово продавати свої квадратні метри.

 

Якщо тенденція посилиться, то 2017-2018 роки можуть стати часом недобудов, як вже було після фінансової кризи 2008-го. Сплеску продажів можна чекати лише при різкому падінні гривні або банкрутстві ще одного великого банку. Або коли і якщо відновиться стабільне економічне зростання.