МІНРЕГІОН ПРОВІВ РОБОЧУ НАРАДУ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ БУДІВНИЦТВА.

Віце-президент «Київміськбуду» Едуард Шевчук взяв участь у виїзній нараді  міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника.

МІНРЕГІОН ПРОВІВ РОБОЧУ НАРАДУ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ БУДІВНИЦТВА.

Нарада відбувалась за дорученням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула на заводі з виробництва залізобетонних будівельних конструкцій «Промислово-будівельна група «Ковальська», якою керує Олександр Пилипенко. Фахівці галузі шукали шляхи здешевлення вартості будівництва, що дало б можливість активніше впроваджувати в життя державні програми по забезпеченню населення доступним житлом. Найголовніше питання, яке піднімали забудовники стосувалось обтяжень: інженерних мереж і землевідводу. Адже це левова частка у вартості житла.

МІНРЕГІОН ПРОВІВ РОБОЧУ НАРАДУ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ БУДІВНИЦТВА.

На думку Едуарда Шевчука, це питання потрібно вирішувати на рівні держави. «Для того, щоб ціна на квадратний метр була доступною, інженерні мережі потрібно будувати за рахунок бюджету», – сказав він. У 2012 році на програми «Доступне житло» «Київміськбуд» виділив 468 квартир. Втім, було укладено лише 311 договорів. Найчастіше відмову від банків громадяни отримали, переоцінивши свої фінансові можливості. Якщо б вартість квадратного метра була нижчою, кількість проданих квартир була б значно вищою.

МІНРЕГІОН ПРОВІВ РОБОЧУ НАРАДУ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ БУДІВНИЦТВА.

Забудовники акцентували увагу міністра на необхідності залучення нових технологій у будівництво і модернізації діючих підприємств задля збільшення обсягів виробництва. У міністерстві розуміють, без державних гарантій привабити українців доступними квадратами неможливо.  Задля покращення дії програми, Уряд створив дорадчий орган – Координаційну раду, яку очолив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

 За словами профільного міністра Геннадія Темника, діятиме вона не  тільки в Києві, а й у регіонах. «Заплановано розбити 6 мікрорайонів під “Доступне житло” по території України. Пілотний проект обкатали у Дніпропетровську: тобто  була виділена земля, долучались компанії, що прокладають мережі і тим самим зменшили навантаження на будівельника, – розповів він. У найближчих планах міністерства досягти показника 30 000 квартир на рік, вартість квадратного метра у яких не перевищувала б  7 000 гривень.

МІНРЕГІОН ПРОВІВ РОБОЧУ НАРАДУ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ БУДІВНИЦТВА.

Також, у нараді взяли участь: Іван Салій, голова наглядової ради Асоціації «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів»,  Дмитро Ісаєнко, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Анатолій Роговий, генеральний директор ПАТ «Будівельна компанія «Домобудівник», Петро Шилюк, директор «Домобудівельного комбінату № 4», Сергій Алексєєв, голова правління ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій №1», Геннадій Фаренюк, директор державного підприємства «Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» та Олександр Чижевський, директор Українського державного науково-дослідного і проектного інституту цивільного будівництва «УкрНДІпроцивільбуд».