«АФГАНСЬКИЙ СПЕЦНАЗ» «КИЇВМІСЬКБУДУ»

Сьогодні минає 27 років з дня виведення радянських військ з Афганістану

Воїнів-інтернаціоналістів у «Київміськбуді» не багато, вони не вихваляються нагородами, і ніколи на люди не розповідають про «інтернаціональний обов’язок». Солдати і офіцери, які пройшли лихими дорогами Кандагара, Гордеза, Джалалабада, які вижили і повернулись з Афганістану, знають справжню ціну миру, а тому найбільше цінують життя.

«АФГАНСЬКИЙ СПЕЦНАЗ» «КИЇВМІСЬКБУДУ»

(На фото в центрі Юрій Зубко, сьогодні Керуючий справами ПАТ “ХК “Київміськбуд”)

Кадри, на яких генерал Громов, командуючий Обмеженим контингентом радянських військ, перетинає кордон, і досі пам’ятають до секунди. За 10 років, поки тривала ця війна, яку тодішнє керівництво СРСР називало захистом революції у Демократичній республіці Афганістан, загинуло понад 14 тисяч солдат. Більше 30 тисяч були поранені. З боку України до Афганістану були направлені 150 тисяч солдат. Більше 3 тисяч із них загинули, 8 тисяч повернулися в Україну пораненими, інвалідами, близько 60 вважаються полоненими і без вісті зниклими. Уже дома, від ран, хвороб і самогубств померли понад 4 тисяч українських «афганців». Таку ціну заплатила Україна за нерозумну політику очільників СРСР.

«АФГАНСЬКИЙ СПЕЦНАЗ» «КИЇВМІСЬКБУДУ»

(На фото справа Ігор Радійчук, сьогодні начальник Відділу автозабезпечення ПАТ “ХК “Київміськбуд”)

Ставлення в країні до воїнів-афганців якесь особливе. Їх шанують, їм довіряють. Нині, через заколот на Донбасі багатьом із них знову довелось взяти до рук зброю – вже для захисту власної Батьківщини, свободи, гідності і самого життя. Тому що їхні знання і досвід дуже потрібні, хлопцям, які сьогодні несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції. І вже сьогодні маємо втрати, рік тому на Луганщині загинув Олег Міхнюк, колишній співробітник «Київміськбуд», очільник «Афганської сотні» Майдану.

«АФГАНСЬКИЙ СПЕЦНАЗ» «КИЇВМІСЬКБУДУ»

(воїни-інтернаціоналісти: Віце-президент ПАТ “ХК “Київміськбуд” Едуард Шевчук, Олег Міхнюк і Юрій Зубко. Фото зроблене за місяць до загибелі Героя України Олега Міхнюка)

Нині 27-ма річницю виведення радянських військ з Афганістану. Ми вшановуємо учасників цієї далекої війни і щиро бажаємо здоров’я живим, і світлої пам’яті тим, кого вже немає з нами.

«АФГАНСЬКИЙ СПЕЦНАЗ» «КИЇВМІСЬКБУДУ»

(“Афганці” “Київміськбуду – Едуард Шевчук, Юрій Зубко, Ігор Радійчук)