ОЛЕНА БАСАНЬКО: БІЛЬШІСТЬ ІНВЕСТОРІВ «КИЇВМІСЬКБУДУ» СПЛАЧУЮТЬ ОДРАЗУ ПОВНУ ВАРТІСТЬ КВАРТИРИ

Директор Департаменту реалізації нерухомості ПАТ «ХК «Київміськбуд» Олена Басанько розповіла про те, як українці сьогодні купують та яке обирають житло

Останнім часом інвестор змінився. Зараз це більш економна, стримана і обережна у прийнятті рішень людина. Намагається все добре зважити і обдумати, перш ніж витратити свої кошти.

«Раніше багато хто інвестував у житло з метою подальшого перепродажу або примноження отриманих доходів, то зараз левова частка покупців купує квартиру, аби там жити. У будь-якому разі інвестиції в житлову нерухомість завжди були і залишаються безпрограшним  варіантом», – зазначила Олена Басанько.

ОЛЕНА БАСАНЬКО: БІЛЬШІСТЬ ІНВЕСТОРІВ «КИЇВМІСЬКБУДУ» СПЛАЧУЮТЬ ОДРАЗУ ПОВНУ ВАРТІСТЬ КВАРТИРИ

Щодо попиту, то за словами директора Департаменту реалізації нерухомості, найбільшим цікавим, як і раніше, для інвестора є  житло «економ» класу – 1- та 2-кімнатні квартири до 70 кв.м. Дещо менший, але сталий попит на житло «комфорт» і «бізнес-класу». Велику цікавість викликають і 4-5-кімнатні квартири «преміум-класу» від 140 до 160 «квадратів» із терасами у новобудовах,що розташовані  переважно у центральній частині міста.

«80% квартир у нас купують на умовах повної оплати. Пов’язано це, насамперед, з максимально можливою знижкою, яку клієнт при цьому отримує. Адже навіть у випадку, коли інвестор оплачує в якості початкового внеску половину вартості, розмір знижки зменшується вдвічі», – зазначила Олена Басанько і наголосила, що зараз саме час для купівлі квартири за невисокою вартістю, адже сезон літніх знижок в самому розпалі!

«За умови 100% оплати ПАТ «ХК «Київміськбуд» пропонує знижки від 15% до 30% залежно від місця розташування і готовності будинку, метражу і кількості кімнат у квартирі, позиціонування об’єкта на ринку, а також класу і рівня будівництва», – додала вона.

На сьогоднішній день мінімальна ціна 1 квадратного метра у ПАТ «ХК «Київміськбуд» становить 12 тис. 775 грн. За такою ціною можна  придбати хорошу 2-кімнатну квартиру у мікрорайоні Позняки, 4-А  загальною площею 73 квадратних метра «комфорт-класу», з великим квадратним холом  у 13 кв.м, правильної форми кімнатами по 16 і 19 кв.м, чудовою кухнею 13 кв.м із виходом на лоджію. Діє така ціна для тих, хто купує квартиру, відразу вносячи 100% оплату протягом п’яти банківських днів. При розстрочці та 50% першому внеску, квадратний метр обійдеться покупцеві вже у 15 тис. 511 грн.

«Щоденні результати наших продажів і той факт, що левову частину своїх квартир ПАТ «ХК «Київміськбуд» продовжує продавати ще на етапі будівництва, до здачі будинку в експлуатацію, свідчать про довіру інвесторів до компанії та  стабільні лідерські позиції на ринку нерухомості», – підкреслила Олена Басанько.