КМДА: «КИЇВМІСЬКБУД» НАДАВ УСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ЗАКОННІСТЬ БУДІВНИЦТВА НА СВЯТОШИНСКІЙ

Компанія працює  вийнятково у правовому полі

Холдингова компанія «Київміськбуд» має усі необхідні документи, які підтверджують законність і правомірність будівництва на вул. Святошинській, 2. Такі висновки зроблені під час засідання профільної робочої групи при Постійній комісії  Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

КМДА: «КИЇВМІСЬКБУД» НАДАВ УСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ЗАКОННІСТЬ БУДІВНИЦТВА НА СВЯТОШИНСКІЙ

 

За словами Голови комісії Олександра Міщенка, Департаментом з питань містобудування та архітектури та Департаментом землевідведення КМДА  була проведена перевірка фактів, викладених у зверненні місцевих мешканців щодо правомірності видачі дозволів та інших документів на будівництво, а також звірена уся документарна основа щодо забудови вказаної ділянки.

«Судячи з висновків, на сьогоднішній день є повністю всі документи щодо будівництва на цьому об’єкті. Щодо того, як була відведена земля, також є всі документи, у юридичного відділу Департаменту архітектури питань до них нема. Стосовно містобудівної документації у комісії запитань також немає. Тобто, на сьогоднішній день «Київміськбудом» надані усі необхідні документи, проект пройшов Державну експертизу, – зазначив Олександр Міщенко. – Місто повинно розвиватись, і має бути в цьому так само і сприяння громади. Влада готова до конструктивного діалогу, і усі питання щодо того, як ви житимете в той час, поки триватиме будівництво, «Київміськбуд» має враховувати. І ті вимоги, які звучали на перших зустрічах, компанія бере до уваги».

Місцеві мешканці визнали правомірність та законність документів. В цей же час, вони висловили занепокоєність тим, що дорога, яка веде до будівництва, є досить вузькою, а значить будівельна техніка заважатиме проїзду автівок. Окрім цього, за їх словами, на цій земельній ділянці має бути дитячий садок.

 Віце- президент «Київміськбуду» Василь Дудурич підтвердив готовність компанії йти на компроміс.

КМДА: «КИЇВМІСЬКБУД» НАДАВ УСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ЗАКОННІСТЬ БУДІВНИЦТВА НА СВЯТОШИНСКІЙ

 

«Головною умовою під час переговорів щодо цієї земельної ділянки на сесії Київської Міської Ради було будівництво дитячого садочка. Це питання розглянуто під час засідання Правління компанії, прийнято рішення його збудувати. Стосовно проїзду – якщо є сумніви щодо пропускної здатності дороги, можемо звернутись до «Київавтодору» із клопотанням щодо її збільшення. Зараз будівельна техніка заїжджає з іншої сторони від вулиці, через територію Лісгоспу. Також, розробляється альтернативний ДПТ, яким передбачено можливість заїзду та виїзду автомобілей жителів майбутньої новобудови через територію підприємства, що розташоване з протилежної до цієї дороги сторони. Тобто, вантажівки не їздитимуть тією дорогою, що й ваші автівки, а пропускна спроможність вулиці порушена не буде. Тож усі ці вимоги будуть виконані. Але якщо не ці речі є каменем спотикання в даній ситуації, то називайте їх відверто», – сказав Василь Дудурич.

Зараз на цій земельній ділянці місцеві мешканці паркують свої машини. Адреса зазначена в переліку  КП «Київтранспарксервіс», як земельна ділянка, на якій функціонують незаконні паркувальні майданчики без відповідних на це документів.

КМДА: «КИЇВМІСЬКБУД» НАДАВ УСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ЗАКОННІСТЬ БУДІВНИЦТВА НА СВЯТОШИНСКІЙ

 

«На сьогоднішній день ця ділянка заставлена машинами мешканців сусідніх будинків. Як на мене, це є порушенням, адже вона експлуатується незаконно. Холдингова компанія зазнала певних збитків під час відведення цієї землі, оформлення документів на неї. Окрім того, вона сплачує оренду. Тому коли місцеві мешканці говорять «ми просто не хочемо тут будівництва і крапка», виникають запитання. Зараз 80% акцій «Київміськбуду» належить громаді міста, компанія щорічно сплачує податки та дивіденди в бюджет. Сьогодні це один із важливих донорів для міста. Необхідно шукати компроміс!», – наголосив Голова робочої групи по забудові земельної ділянки по вул. Святошинській Юрій Зубко.

Проте, досягти компромісу не вдалось, адже місцеві мешканці не остаточно визначились зі своїми вимогами. Прийнято рішення щодо проведення ще одного засідання робочої групи, на яке громада має подати чіткий список своїх вимог.

КМДА: «КИЇВМІСЬКБУД» НАДАВ УСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ЗАКОННІСТЬ БУДІВНИЦТВА НА СВЯТОШИНСКІЙ

 

«Існує певна процедура розробки документації, що триває не менше року. Це проходження усіх інстанцій, затверджень, експертних висновків. На виході забудовник отримує документи, заходить на будівельний майданчик. І тут до нього приходять люди і кажуть: не будуй, бо нам не подобається. Але якщо документи оформлені вірно, таких ситуацій бути не повинно. У мене питання – яку відповідальність мають нести люди, які блокують будівництво? І чи встановлена вона взагалі?», – зазначив член Постійній комісії  Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування Микола Негрич.