«КИЇВМІСЬКБУД» ПЕРЕДАЄ МІСТУ ГУРТОЖИТОК ПО ВУЛ. ВИШГОРОДСЬКІЙ, 23-А

олдингова компанія передає до комунальної власності міста робітничий гуртожиток по вул. Вишгородській, 23-а у Подільському районі столиці.

На Загальних Зборах акціонерів «Київміськбуду», як пройшли  30 квітня 2014 року, виступив представник територіальної громади міста Києва Олег Шмуляр, який рекомендував органам управління Компанії розглянути питання передачі гуртожитку у комунальну власність міста Києва.

«Ця рекомендація базується на Законі України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Після того, як  Компанія передає гуртожиток місту,  у мешканців з’являється право приватизувати житлову площу, на яку вони свого часу отримали ордер і на якій вони проживають», – говорить Владислав Стіценко, заступник директора Департаменту з управління майном та активами ПАТ «ХК «Київміськбуд».

Вчора у Холдинговій компанії пройшла спільна нарада з мешканцями гуртожитку. Опісля, відбулось Правління, на якому постановили передати до комунальної власності територіальної громади міста Києва гуртожиток по вул. Вишгородській, 23-а на безоплатній основі.

На сьогоднішній день у 5-ти поверховому гуртожитку проживає 190 мешканців, серед яких і колишні працівники «Київміськбуду».

Варто зазначити, що саме у невеличких затишних кімнатах цього гуртожитку перші дні після від’їзду з півострова Крим перебували біженці з дітками. Всі вільні кімнати, яких було хоч і небагато, були передані під заселення переселенців.

Рішення передати гуртожиток місту продиктоване не тільки рекомендаціями представника територіальної громади, а й тим, що «Київміськбуд» завжди підходить з розумінням до проблем своїх робітників, навіть, якщо вони вже і не працюють у структурі Холдингу, але потребують допомоги.