«КИЇВМІСЬКБУД» НАДАСТЬ ПРИХИСТОК БІЖЕНЦЯМ З КРИМУ.

 Холдинг готовий поселити мешканців півострова, що приїхали до Києва, у робочих гуртожитках компанії.

«КИЇВМІСЬКБУД» НАДАСТЬ ПРИХИСТОК БІЖЕНЦЯМ З КРИМУ.

Київ приймає кримських переселенців. Тим, хто не зрадив батьківщину, сьогодні доводиться починати життя фактично з нуля. Столична влада створила Київський міський координаційний центр, який займається  розміщенням і життєзабезпеченням жителів Автономної Республіки Крим. На допомогу приходять і підприємства міста.

Холдингова компанія «Київміськбуд» пропонує кримчанам, які мають намір прибути в столицю у зв´язку з нестабільною ситуацією в регіоні, тимчасово поселитися в гуртожитках. Місць тут не багато, але  як говорить народна мудрість: «в тісноті, та не в образі».

«Питань, які сьогодні потрібно вирішувати з переселенцями, дуже багато, – говорить Директор департаменту з адміністративних питань ПАТ «ХК «Київміськбуд» Юрій Зубко. – Це не тільки місце проживання, це і харчування, і забезпечення роботою, організація навчання дітей у школах та медичне обслуговуванням. Влада займається цими питаннями глобально. А ми, на своєму рівні, просто по-людські протягуємо руку допомоги».

Також, Юрій Зубко повідомив, що майже всі гуртожитки, які належали компанії, минулого року «Київміськбуд», згідно закону, передав місту. Зараз у компанії 4 гуртожитки, в яких проживають будівельники та члени їх сімей. Тож всі вільні місця Холдинг віддає під поселення кримчан.

«У наших гуртожитках на вул. Освіти, Вишгородській, Котовського та Курбаса вже підготовлені кімнати для переселенців. Зрозуміло, що краще тимчасове житло, чим ніякого. Далі будемо вирішувати, чим ще «Київміськбуд» зможе допомогти кримчанам», – сказав Юрій Зубко.

Як зазначають у столичному координаційному центрі, масового потоку біженців з Криму поки немає. Наразі Київ готовий поселити щонайменше півтори тисячі кримчан. Тим часом по всій Україні  волонтери консультують біженців щодо соціальних виплат, пошуку роботи та влаштування дітей у садочки та школи. Поки іде бюрократичний процес, дорослим та дітям допомагають психологи.