«КИЇВМІСЬКБУД» ВСТАНОВИТЬ У СВОЇХ БУДИНКАХ СОНЯЧНІ БАТАРЕЇ

У новобудовах компанії встановлять сонячні батареї та зарядні пристрої для електромобілів.

 За словами Віце-президента «Київміськбуд» Василя Дудурича,  застосування енергозберігаючих технологій вимагає сьогодення.

«Тарифи на електроенергію зростають, і щоб зменшити фінансове навантаження на мешканців ми вирішили піти на такий експеримент і на даху будинку, що зводиться по вул. Іоанна Павла ІІ встановимо сонячні батареї. Вони вироблятимуть енергію, якої буде достатньо для освітлення місць загального користування. Відповідно, ця вартість не буде включена в платіжки мешканців, що дасть певну економію коштів і я переконаний, що люди будуть нам вдячні за це», – сказав він.

«КИЇВМІСЬКБУД» ВСТАНОВИТЬ У СВОЇХ БУДИНКАХ СОНЯЧНІ БАТАРЕЇ

 

Лідером серед країн, які активно користуються сонячною енергією, є Німеччина, розповів Василь Дудурич, в Україні ж найчастіше такі батареї встановлюють у приватних будинках.

Також у нових будинках «Київміськбуду»  будуть встановлені зарядні станції для електромобілів.

       «Перші зарядні станції ми встановимо у будинках на Лейпцизькій, 13 і в тому ж ЖК по вул. Іоанна Павла ІІ. Ці будинки вже цьогоріч будуть введені в експлуатацію. А надалі, електрозаправки будуть і в «Mirax», і в «Медовому» і в інших проектах «Київміськбуду»», – сказав Василь Дудурич.

Він підкреслив, що Україна сьогодні посідає 5 місце в міжнародному рейтингу за темпами розвитку електромобілів, випередивши такі країни, як США, Нідерланди та Японія, а тому будівельники при проектуванні і зведені нових об’єктів повинні враховувати і цей факт.