НЕРУХОМІСТЬ – ЯК ЗАСІБ ЗБЕРЕЖЕННЯ КОШТІВ.

Аналітики ринку нерухомості прогнозують збільшення попиту на житло у 2013 році.

Кількість людей, що розглядають нерухомість як засіб збереження коштів щороку зростає, – стверджують експерти будівельного ринку.  Українці розуміють, що вкладення коштів у нерухомість – це надійна довгострокова інвестиція.
«Останнім часом вкладання коштів у нерухомість є альтернативою вкладенням на депозит у банку. І, звичайно ж, люди більше довіряють забудовникам з історією. Фактор надійності грає ключову роль» , – говорить Сергій Неклюдов, начальник відділу продажу квартир «Київміськбуд». 
Підтверджує цю думку і аналітики ринку нерухомості. Олександр Попов, директор проектної  групи «Архиматика», говорить, що такий вибір людей зумовлений ситуацією в банківській сфері.  «Класти кошти на депозит стало більш ризиковано, – говорить він. Тому у людей є вибір, тримати гроші вдома і втрачати їх частину за рахунок інфляції або ж інвестувати в нерухомість і зберегти їх. Якісна пропозиція дешевшати вже точно не буде, а от зростання цін, хоч і незначне, можливе. Тому кількість людей, що розглядають нерухомість як засіб збереження коштів – зросла».
За його словами, співвідношення ризиків і можливого доходу, в порівнянні з тим же банківським депозитом, у нерухомості на сьогоднішній день краще. Серед основних чинників, які впливатимуть на ринок нерухомості, на думку експертів, стане також зростання середнього рівня цін на товари та послуги, а також фінансовий добробут українців.
«Останнім часом ми спостерігаємо зростання ціни, – говорить Сергій Неклюдов. Це пов’язано, з одного боку з інфляцією, а з іншого – зі стійким зростанням попиту на нерухомість, яке ми спостерігаємо третій рік поспіль».  На його думку, як і раніше найбільше купуватимуть квартири найдешевшого сегмента – економ класу, попит же на житло преміям-класу залишиться на рівні 2012 року.

НЕРУХОМІСТЬ – ЯК ЗАСІБ ЗБЕРЕЖЕННЯ КОШТІВ.