ОФІЦІЙНА ЗАЯВА ПАТ «ХК «КИЇВМІСЬКБУД» ТА БУДІВЕЛЬНОЇ ГРОМАДИ СТОЛИЦІ

Події, що відбулися сьогодні вночі та зранку під офісом “Київміськбуду” змушують нас іти на кардинальні міри. Ми зупиняємо усе своє будівництво та оголошуємо страйк доти, доки агресивні провокації та напади на законослухняних підприємців не припиняться!

Рейдерська атака на будівельний майданчик ХК “Київміськбуд” вже призвела до жертв серед будівельників, які не мають жодного відношення до амбіцій проплачених кимось тітушок. Сьогодні вранці від димових шашок та вибухових пристроїв, які кидали у офіс “Київміскбуд” агресивні молодики із символікою батальону Азов на одязі, могли зашкодити дітям, які йшли до шкіл поблизу, студентам інституту із сусідньої будівлі, мирним жителям столиці, які вранці йшли на роботу.

Ми вимагаємо у всіх, хто зацікавлений у розпаленні цієї ворожнечі, негайно зупинитися! Ваші фінансові чи піарні інтереси не варті здоров’я людей! Ви нічого не досягнете таким чином, окрім чергового ганебного скандалу навколо України, про який дізнається весь світ! Ви вбиваєте і без того слабку економіку країни, знищуєте усі сподівання на покращення інвестиційного клімату, ви змушуєте людей тікати з країни!

Ми закликаємо Міністра внутрішніх справ, очільників поліції, народних депутатів та усіх небайдужих до майбутнього нашої держави, негайно втрутитись у цю ганебну ситуацію та покарати винних так, щоб “мода” на рейдерські захоплення повністю законних будівництв у нашій країні нарешті перестала приносити дивіденти тим, хто за це платить! Боріться із корупцією та забудовниками, які роками порушують закон та обманюють тисячі українців, а нам, чесним, законослухняним підприємцям, які сумлінно приносять гроші у бюджет, дайте нормально працювати!

Ми оголошуємо безстроковий страйк, зупиняємо усі свої роботи до того моменту, поки нашим працівникам більше не треба буде боятися виходити на будівельний майданчик. Тепер наші інвестори – тисячі киян, які чекають на власне житло – разом із нами будуть вимагати від вас нарешті перейти до рішучих дій та захистити чесний бізнес від рейдерів.