ВІТЧИЗНЯНІ БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ ПРОХОДЯТЬ АДАПТАЦІЮ ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЗРАЗКІВ

Це дає змогу значно спростити роботу забудовників.

Останніми роками в Україні зменшилась кількість обов’язкових для виконання будівельних норм та виросла кількість стандартів. В цей же час, проходить процес адаптації вітчизняної нормативної бази до міжнародних європейських стандартів.

Так, станом на вересень поточного року, шляхом перегляду та передрукування, були переведені в ДСТУ 47 збірників ДБН на будівельні роботи, 20 збірників ДБН на ремонтно-будівельні роботи, норми на використання машин та механізмів.

За словами головного інженера ПАТ «ХК «Київміськбуд» Олега Регіди, такі зміни вже найближчим часом матимуть позитивні наслідки для галузі.

«Це дасть можливість забезпечити більш ефективне виконання завдань Компанії, здійснювати більш тісну взаємодію з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державною архітектурно-будівельною інспекцією України, органами державної та виконавчої влади міста Києва, підприємствами. Ці нововведення скоротили терміни проходження документів та оплати за виконані будівельно-монтажні роботи та досягнення кінцевої мети – введення в експлуатацію об’єктів, які відповідають усім європейським стандартам», – пояснив О.Регіда.

ВІТЧИЗНЯНІ БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ ПРОХОДЯТЬ АДАПТАЦІЮ ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЗРАЗКІВ

Варто зазначити, що ПАТ «ХК «Київміськбуд» працює за європейськими стандартами вже довгий час. Так Холдинг має міжнародний сертифікат ISO 9001:2008 «Системи менеджменту якості. Вимоги». Даний сертифікат засвідчує, що система менеджменту якості ПАТ «ХК «Київміськбуд» побудована відповідно до міжнародних вимог та спрямована на постійне покращення якості управління і, як наслідок, будівництва нерухомості.