РЕЛІЗ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО СИТУАЦІЇ НА СВЯТОШИНСЬКІЙ

   У ПАТ «ХК «Київміськбуд» прокоментували ситуацію, яка вчора відбулася на будівельному майданчику компанії на вулиці Святошинській у Києві

  Віце-президент Холдингової компанії Світлана Новохацька під час прес-конференції сказала, що таку акцію інакше як рейдерським захопленням не назвеш.

«З учорашнього дня на одному з будівельних майданчиків «Київміськбуду» відбувається така акція. Її ніяк крім рейдерського захоплення не назвеш. Але розбиратися, хто за неї проплатив і хто буде відповідати, це не наша справа. Займатися будуть цим компетентні органи», – наголосила віце-президент компанії.

Також вона зазначила, що дуже прикрим є те, що останнім часом в нашій країні, де йде війна та безліч проблем, «з’явилася своєрідна мода – мода захоплювати, блокувати будівельні майданчики прикриваючись лозунгами про демократію та свободу».

«Дуже шкода, що не розібравшись, чи є законна документація на будівництво, беруть участь в цих акціях народні депутати, які прикриваються військовими батальйонами», – сказала Світлана Новохацька.

РЕЛІЗ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО СИТУАЦІЇ НА СВЯТОШИНСЬКІЙ

 

Своєю чергою, Віце-президент «Київміськбуду» Степан Кударенко наголосив: те, що відбувалося вчора на будівельному майданчику на вулиці Святошинській є перешкоджанням законній господарській діяльності підприємства. Він пояснив, що «Київміськбуд» отримав усю дозвільну документацію, як того вимагає закон.

«Якщо говорити про юридичну чистоту початку будівельних робіт, то до цього не може виникати, подивившись в усі документи, жодних питань», – уточнив він.

Крім того, коментуючи вчорашню акцію за участю народних депутатів, Степан Кударенко сказав, що не заперечує, що народний обранець має право на безвідкладне прийняття до державних органів будь-якої форми власності, втім не розуміє, що робив парламентар на цій території пізно вночі.

«Куди шановний народний депутат приїхав в годину ночі і що він там хотів зробити, потрапивши на ту ділянку. І як він хотів вирішити проблему? Тому очевидно, що в цьому випадку є конкретні зловживання, оскільки ділянка, на якій здійснюються будівельні роботи, отримана в законному порядку, за неї сплачується земельний податок, орендна плата. Тобто, вступають якісь треті сили, які, сповідуючи принципи особистого збагачення або отримання якихось інших громадсько-політичних дивідендів, намагаються перешкоджати в спорудженні абсолютно законного об’єкту будівництва», – резюмував Віце-президент компанії.

РЕЛІЗ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО СИТУАЦІЇ НА СВЯТОШИНСЬКІЙ

 

Проведення будівельно-монтажних робіт на даній земельній ділянці є абсолютно законним, що підтверджено дозвільними документами і експертними висновками, які має «Київміськбуд», підкреслив своєю чергою Віце-президент Василь Дудурич. Він пояснив, що у 2014 році було рішення Київської міської ради про передачу земельної ділянки ПАТ «ХК «Київміськбуд» для будівництва та експлуатації житлового будинку з вбудованими нежитловим приміщеннями по вул. Святошинській у Святошинському районі міста Києва. Після цього рішення 20 березня 2015 року був укладений договір оренди земельної ділянки (терміном на три роки) між Київрадою і Холдинговою компанією.

«Що стосується аргументів, що є неточності з розташуванням ділянки, чи то вулиця Святошинська, чи то провулок Святошинський, хочу пояснити, що це звичайні інсинуації. Земельна ділянка має кадастровий номер, тобто свій, так званий, ідентифікаційний код. Він єдиний і незмінний. Цей код вказаний у дозволі на будівництво», – сказав Василь Дудурич.

Він додав, що півроку тому, коли мешканці прилеглих будинків чинили певний супротив стосовно зведення багатоповерхівки, між «Київміськбудом» і активістами було досягнуто компромісу. Зокрема, нагадав він, компанія погодилася на розроблення дитячого майданчика, дитячого садочка та розширення заїзду до цієї території.

«Оскільки ми є компанією досить відомою, з історією, в першу чергу, ми стараємося знайти компроміс з людьми. На даний момент компроміс був знайдений. Але після того сталася ситуація, коли «Київміськбуд» виконав всі умови, активісти заявили, що не хочуть будівництва. Тут вже вмішуються якісь люди, які просто не висловлюють якісь бажання, не шукають компромісу, а просто є проти, виставляючи якісь напевно інші умови», – підкреслив він.

 Василь Дудурич показав журналістам всі дозвільні документи і підкреслив, що всі вони оприлюднені на сайті компанії і будь-хто може ознайомитися з ними і перевірити дану інформацію.

РЕЛІЗ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО СИТУАЦІЇ НА СВЯТОШИНСЬКІЙ

 

  Керуючий справами «Київміськбуду» Юрій Зубко наголосив, що інформація щодо затриманих і побитих учасників сутички надто перебільшена засобами масової інформації, а тому неточна. Кілька людей дійсно отримали тілесні ушкодження, серед них і будівельники, і поліцейські, а також місцеві мешканці. Юрій Зубко підкреслив, що за інформацією Національної поліції, саме жителі розпочали кидати у будівельників каміння і штахети. Що стосується пошкодженого майна, компанія обов’язково буде вирішувати.

«На земельній ділянці, яку ми орендуємо законно, за яку щомісяця сплачуємо кошти, мешканці намагалися влаштувати свою стоянку. Ми вивісили оголошення, щоб вони машини прибрали. Десь 70 машин власники дійсно поставили у інше місце, а 5-ро вирішили, що інформація їх не стосується. Автомобілі не спалені, як передають журналісти, ймовірно могли зазнати ушкоджень від каміння, яке летіло звідусіль, і встановити хто кинув не можливо. Тому, зробимо експертизу і відшкодуємо», – сказав Юрій Зубко.

Нагадаємо, ПАТ «ХК «Київміськбуд»  почав підготовчі роботи до зведення багатоповерхівки за адресою вул. Святошинська у Святошинському районі. Місцеві мешканці виступили проти будівництва, жителі Святошинського провулка почали блокувати будівельні роботи. Протистояння переросло у серйозну сутичку, пізно вночі 6 вересня на місце прибули народні депутати з представниками добровольчих батальйонів, які теж намагалися пройти на ділянку. Для встановлення порядку правоохоронцям довелось залучати додаткові сили, в тому числі «КОРД» і Нацгвардію. На сьогоднішній день ситуація контролюється Національною поліцією.