СЕРГІЙ ЛОКОТЬ: ПОПИТ НА КВАРТИРИ ВІД «КИЇВМІСЬКБУДУ» ЗРОСТАЄ.

СЕРГІЙ ЛОКОТЬ: ПОПИТ НА КВАРТИРИ ВІД «КИЇВМІСЬКБУДУ» ЗРОСТАЄ.        На сьогоднішній день ринок столичної нерухомості характеризується досить високою активністю. Про квартири, які користуються найбільшим попитом у населення, вимоги інвесторів до забудовників і перспективи розвитку ринку -Сергій Локоть, заступник директора департаменту реалізації нерухомості  ПАТ «ХК «Київміськбуд».

– За останні 2 місяці попит на квартири від «Київміськбуду» значно зріс. Кількість проданих квартир в лютому перевищує січневі результати, практично в 1,5 рази. Не розчарував і березень, продажі в ньому стали ще більш значними.
Пов’язано це як з активізацією будівництва на наших об’єктах, так і з традиційним весняним підвищенням активності з боку покупців.
Ціни Холдингової компанії «Київміськбуд» завжди радують потенційних інвесторів. Адже ми не ставимо собі за мету отримання великих прибутків. Будуємо житло для різних верств населення. Звичайно ж, ціна квартири залежить від готовності і місця розташування будинку, зручності транспортної розв’язки, рівня комфортності житлового комплексу та планувань квартир, багатьох інших факторів. На сьогоднішній день наша ціна 1 м2 стартує від 7 900 грн. А при 100% оплаті покупець отримує 3-5% знижку. Левова частка продажів здійснюється за 100% оплатою. Причому, в лютому покупці в 2 рази частіше відразу повністю розраховувалися за квартиру, ніж у січні 2013 року. Тільки третя частина квартир купується на умовах розстрочки до здачі будинку в експлуатацію, і лише 10% квартир купується на умовах кредитування. Покупці укладають договори купівлі-продажу майнових прав, гроші вносять через банк.
Згідно темпів будівництва будинку і підвищення рівня його готовності, росте і ціна. Але, як правило, компанія не піднімає ціну квадратного метра для тих, хто вже вніс основну частину оплати за квартиру. Нові покупці, на більш пізній стадії будівництва, купують квартири дорожче, з меншими знижками. Кожен вибирає те, що для нього більш прийнятно.

СЕРГІЙ ЛОКОТЬ: ПОПИТ НА КВАРТИРИ ВІД «КИЇВМІСЬКБУДУ» ЗРОСТАЄ.

Великим попитом, традиційно, користуються 1-кімнатні загальною площею 35-56 м2, 2-кімнатні площею 68-82 м2 і 3-кімнатні 90-105 м2. Причому, як перші, так і другі, і треті продаються, приблизно, в однакових обсягах. Найкраще продаються 2-кімнатні квартири. 1-кімнатні та 3-кімнатні незначно відстають від них – на 10-15 квартир за результатами місяця. Вимоги до об’єктів економ і бізнес-класу – раціоналізм і функціональність, коли можна за порівняно невеликі гроші отримати необхідний комфорт, в сучасному розумінні цього слова.

СЕРГІЙ ЛОКОТЬ: ПОПИТ НА КВАРТИРИ ВІД «КИЇВМІСЬКБУДУ» ЗРОСТАЄ.

Якщо аналізувати ситуацію на ринку нерухомості в цілому, причин для різкого стрибка цін у найближчі місяці немає. Звичайно ж, ціна квадратного метра буде рости, але незначно, це неминуче. Адже найвигідніше і найбільш надійне вкладення коштів – це нерухомість, квадратні метри. А Холдингова компанія «Київміськбуд» за свою більш ніж піввікову історію – завжди добудовувала свої об’єкти. Звідси і довіра до компанії з боку населення. У цьому ключ, запорука нашого успіху. Ось і зараз тільки в Києві ми будуємо більше 30 житлових будинків. У нас немає довгобудів або замороженого будівництва, ми просто не можемо цього собі дозволити, не можемо такого допустити. Ми завжди добудовуємо і не розтягуємо «задоволення» – тому нам довіряють, а у відділі продажів завжди багато покупців.