СЕРГІЙ ВИВДЮК: СКОРОЧЕННЯ ТЕРМІНУ НАДАННЯ ПОШТОВОЇ АДРЕСИ СПРОСТИТЬ ОФОРМЛЕННЯ УГОД КУПІВЛІ/ПРОДАЖУ

       28 квітня цього року набрала чинності постанова Кабінету міністрів України №367 «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності». За новим порядком отримати адресу об’єкту будівництва та нерухомого майна можна буде лише за 5 днів, тоді як зараз цей термін становить в середньому 30 днів. Тепер адреси будуть надаватися автоматично до початку будівництва разом із містобудівними умовами і обмеженнями або будівельним паспортом.

       Директор Департаменту правовстановлюючих документів Сергій Вивдюк вважає, що таке суттєве скорочення терміну надання поштових адрес сприятиме більш швидкому оформленню правовстановллючих документів.

СЕРГІЙ ВИВДЮК: СКОРОЧЕННЯ ТЕРМІНУ НАДАННЯ ПОШТОВОЇ АДРЕСИ СПРОСТИТЬ ОФОРМЛЕННЯ УГОД КУПІВЛІ/ПРОДАЖУ

 

       «Від новацій у законодавстві «Київміськбуд» очікує тільки позитивного ефекту. Те, що поштова адреса буде присвоюватись до початку будівництва у перспективі спростить ведення не лише будівельної документації, але і документів по оформленню угоди купівлі/продажу, оскільки відпаде потреба у довідці відповідності між будівельною і поштовою адресами», – говорить він.

       На думку Сергія Вивдюка, скорочення часу присвоєння поштової адреси з місяця до 5 днів робить інвестування більш привабливим і знімає певні перестороги покупців, адже вони наперед знатимуть, що поштова адреса вже є.

       «Одразу після отримання Сертифікату про введення будинку в експлуатацію будівельна компанія вже може звертатися у БТІ за отриманням технічних паспортів без розриву у часі», – додає Сергій Вивдюк і висловлює сподівання, що разом із цим у новому порядку про присвоєння поштової адреси мінімальним буде і необхідний пакет документів.

СЕРГІЙ ВИВДЮК: СКОРОЧЕННЯ ТЕРМІНУ НАДАННЯ ПОШТОВОЇ АДРЕСИ СПРОСТИТЬ ОФОРМЛЕННЯ УГОД КУПІВЛІ/ПРОДАЖУ

 

       Наразі Мінрегіон розробляє порядок визначення реквізитів адреси об’єкта будівництва або нерухомого майна, а також перелік лінійних об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, яким не присвоюється поштова адреса. У відомстві мають надію, що новий порядок поліпшить умови ведення бізнесу і зменшить корупційні ризики.

       Крім того, даною постановою спрощується реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Це можна буде зробити через зручний онлайн кабінет за один день замість десяти.