БУДІВНИЦТВО НА ВУЛ. СВЯТОШИНСЬКІЙ, 2 – ЗАКОННЕ (ДОКУМЕНТИ)

ПАТ «ХК «Київміськбуд» наголошує, що виконує будівельно-монтажні роботи у рамках чинного законодавства України

Проведення будівельно-монтажних робіт на земельній ділянці за адресою вул. Святошинська, 2 є абсолютно законним, що підтверджено дозвільними документами і експертними висновками.

«У 2014 році було рішення Київської міської ради про передачу земельної ділянки ПАТ «ХК «Київміськбуд» для будівництва та експлуатації житлового будинку з вбудованими нежитловим приміщеннями по вул. Святошинській у Святошинському районі міста Києва. Після цього рішення був укладений договір оренди земельної ділянки між Київрадою і Холдингом. Укладений він 20 березня 2015 року терміном на три роки. Далі ми розробили проект на це будівництво. Планується будувати 25-поверховий житловий будинок із підземним паркінгом та вбудованим-прибудованими приміщеннями. Отриманий нами дозвіл на будівництво від Державної архітектурно-будівельної інспекції України», – говорить Головний інженер – директор Департаменту капітального будівництва ПАТ «ХК «Київміськбуд» Олег Регіда.

БУДІВНИЦТВО НА ВУЛ. СВЯТОШИНСЬКІЙ, 2 - ЗАКОННЕ (ДОКУМЕНТИ)

Він наголошує, підтвердити інше рішення Київради, видане зі слів протестувальників у 1992 році, наразі неможливо. Натомість, Холдингова компанія «Київміськбуд» має всі дозволи і документи, згідно чинного законодавства.

БУДІВНИЦТВО НА ВУЛ. СВЯТОШИНСЬКІЙ, 2 - ЗАКОННЕ (ДОКУМЕНТИ)

«В нас на сьогоднішній день є всі чинні документи. Після того, як ми розробили проект ми отримали експертний звіт щодо проектної документації. Під ним підписується 10 експертів. Цей звіт видає Українська будівельна експертиза. Тобто, експерти перевірили проектну документацію, що вона дійсно відповідає всім вимогам. А експерти відповідають за такі висновки своїми сертифікатами. Решта все – слова. Це не моя думка чи моя позиція, є документи, і  ними я підтверджую дозвіл на будівництво, документи, які дійсні, які ніхто не відмінив», – наголошує Олег Регіда.

БУДІВНИЦТВО НА ВУЛ. СВЯТОШИНСЬКІЙ, 2 - ЗАКОННЕ (ДОКУМЕНТИ)

БУДІВНИЦТВО НА ВУЛ. СВЯТОШИНСЬКІЙ, 2 - ЗАКОННЕ (ДОКУМЕНТИ)

БУДІВНИЦТВО НА ВУЛ. СВЯТОШИНСЬКІЙ, 2 - ЗАКОННЕ (ДОКУМЕНТИ)

Для вирішення спірного питання, в ході засідання містобудівної-земельної комісії Київради 16.02.2016 року створено робочу комісію. До складу цієї робочої групи увійшли депутат Юрій Зубко (фракція «Солідарність»), він же керуючий справами ПАТ «ХК «Київміськбуд», віце-президент «Київміськбуду» Василь Дудурич, депутат від фракції «Свобода» Іван Картавий і представники територіальної громади.

Слід зауважити, що Окружним адміністративним судом міста Києва закрито провадження по справі за позовом ОСББ «Святошинський-2» до Київської міської ради про скасування рішення Київради щодо передачі ПАТ «ХК «Київміськбуд»  земельної ділянки по вул.Святошинський.

В той же час, за інформацією інформцентру у Господарському суді міста Києва відсутня судова справа за позовом ОСББ «Святошинський-2» до Київської міської ради про скасування рішення Київради та розірвання договору оренди.

Таким чином, на сьогодні відсутні будь-які судові справи за позовом ОСББ «Святошинський-2» про скасування рішення Київради щодо передачі ПАТ «ХК«Київміськбуд»  земельної ділянки по вул.Святошинський у Святошинському районі міста Києва.

Від учора на деяких інформаційних ресурсах з’явились статті критичного характеру, які порочать репутацію забудовника. У зв’язку з цим, звертаємо увагу ЗМІ щодо неправомірності поширення подібної інформації.   Холдингова компанія «Київміськбуд» ще раз наголошує, що діє в рамках чинного законодавства і на основі виданих дозвільних документів на проведення будівельно-монтажних робіт.