СУМУЄМО ЗА ВІКТОРОМ АРТЕМЕНКОМ

     «Київміськбуд» із глибоким сумом повідомляє, що 11 грудня на 84-му році життя помер ветеран Холдингової компанії Віктор Семенович Артеменко. Лауреат Державної премії України (1975). Заслужений будівельник УРСР (1968). Заслужений будівельник Монгольської Народної республіки (1986). Заслужений наставник молоді СРСР (1983). Обирався депутатом Печерської районної Ради народних депутатів п’яти скликань (1977-1990).

 

СУМУЄМО ЗА ВІКТОРОМ АРТЕМЕНКОМ

       Віктор Семенович народився 15 квітня 1934 року в селі Ніжиловичі Макарівського району Київської області в сім’ї селянина-колгоспника.  Закінчив середню школу, два роки працював у колгоспі. У 1953 році був призваний в армію. Після демобілізації став працювати будівельником і все життя присвятив цій важкій, але величній професії. Викладався завжди на повну, за свою роботу тому отримав багато відзнак і нагород, серед яких два Ордени Леніна, Орден Трудового Червоного Прапора – найвищі нагороди того часу.

       5 листопада 1975 року за видатні досягнення у праці, що стали наслідком упровадження в будівництво ефективних форм господарювання, Віктору Артеменку було присуджено Державну премію СРСР – за впровадження бригадного підряду у житловому будівництві (так званий метод Злобіна). Віктор Семенович став перший в Україні лауреатом Державної премії.

       Після 39 років трудової діяльності у 1991 році Віктор Артеменко вийшов на пенсію. До останніх днів цікавився діяльністю «Київміськбуду», новими проектами та планами компанії.

       Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, Віктора Семеновича. Хай земля йому буде пухом.

       Зі щирою скорботою, весь трудовий колектив «Київміськбуду».