ТЕТЯНА МАРКОВА: МИ ПРОПОНУЄМО РОЗСТРОЧКУ, ІПОТЕКУ, ДОЛЬОВЕ ІНВЕСТУВАННЯ

       Усі квартири від “Київміськбуд” можна купити за повну вартість, на виплату або за допомогою банківського кредиту. Останнім часом почастішали запити покупців щодо купівлі нерухомості і за дольовою участю (на 2 і більше співвласника). Директор Департаменту продажу та маркетингу Тетяна Маркова розповіла про особливості різних способів купівлі нерухомості.

ТЕТЯНА МАРКОВА: МИ ПРОПОНУЄМО РОЗСТРОЧКУ, ІПОТЕКУ, ДОЛЬОВЕ ІНВЕСТУВАННЯ

    – Найчастіше квартиру у новобудові купують за повну вартість. Це найбільш вигідний спосіб купівлі, адже, сплачуючи повну суму, покупець отримує знижку від забудовника. Таким чином, людина не тільки економить, а й гарантовано «страхує» свою покупку від зростання ціни, що неминуче відбувається під час зведення будинку.

       Другий за частотою використання спосіб купівлі – квартира у розстрочку. Ми пропонуємо досить лояльні умови – перший внесок від 30-50%, решту суми розписуємо на виплату рівними частинами до введення будинку в експлуатацію. Але тут є одна особливість – сума залишку не фіксується, якщо протягом будівництва зростатиме вартість «квадрату», то збільшиться і виплата по розстрочці. А як показує практика, вартість квадратного метру росте про мірі того, як росте будинок.

        Іпотечними кредитами покупці користуються поки що нечасто, оскільки рівень довіри до банківських продуктів все ще досить низький, а відсотки по виплатах кредитів достатньо високі.

       У той же час, деякі далекоглядні та сучасні  банки розвивають нові програми. Наприклад, «Кристалбанк» встановив пільговий період на 18 місяців по іпотечним відсоткам лише 0,01%. Для багатьох людей, яким бракує власних коштів, це є реальною знахідкою. Наприклад, після введення перших 3 будинків у ЖК «Каховська», покупці масово кинулись дізнаватися, що залишилось у багатосекційному будинку №5 і будинку №4, багато хто почав запитували про розстрочку. Оскільки  розстрочку можна оформити лише до введення будинків (будинок № 5 буде введено влітку, а в грудні будинок №4), часу на виплату залишилось зовсім мало. Ось тому у нагоді стає іпотека, яку можна оформити на більший термін, наприклад, у тому ж «Кристалбанку» під 0,01% на 18 місяців, або і на більший строк. Наші менеджери завжди запропонують найкращий варіант для кожного покупця.

ТЕТЯНА МАРКОВА: МИ ПРОПОНУЄМО РОЗСТРОЧКУ, ІПОТЕКУ, ДОЛЬОВЕ ІНВЕСТУВАННЯ

       Також сьогодні покупці нерухомості від «Київміськбуд» мають можливість придбати квартиру не лише одноосібно, а й на декілька осіб, як співвласники. Це може бути подружня пара або близький родич одного з покупців, можливо друг або партнер по бізнесу, і частка кожного в об’єкті визначається відповідно до кількості учасників.

       Такою формою придбання можуть скористатися як два покупці, так N-а кількість осіб, як за умов 100% оплати, так і в розстрочку.

       Найчастіше, коли недостатньо грошей для здійснення одноосібної покупки, покупець змушений залучати до здійснення своїх намірів потенційних партнерів. Бувають також випадки, коли покупець  навмисно залучає до купівлі інших учасників, щоб розділити суму капіталовкладень або здійснити купівлю не одного, а більше потенційно цікавих об’єктів будівництва.

ТЕТЯНА МАРКОВА: МИ ПРОПОНУЄМО РОЗСТРОЧКУ, ІПОТЕКУ, ДОЛЬОВЕ ІНВЕСТУВАННЯ

       Підсумовуючи все вище сказане, хочу наголосити, що зараз найкращий час, щоб вкладати кошти у нерухомість: на ринку великий вибір житлової та комерційної нерухомості, забудовники пропонують різноманітні програми лояльності, які допоможуть кожному, хто має потребу, бажання або вільні кошти, стати власником квадратних метрів. А вони, як показує практика, найкращий спосіб зберігання коштів і завжди в ціні.