ТЕТЯНА МАРКОВА: НОВИЙ СТРИБОК ЦІН СЛІД ЧЕКАТИ ВОСЕНИ

       За перше півріччя 2019 року в Україні індекс цін на житло в новобудовах збільшився на 6%, на житло вторинному ринку – на 11,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

       Про це свідчать дані Державної служби статистики. 

     ТЕТЯНА МАРКОВА: НОВИЙ СТРИБОК ЦІН СЛІД ЧЕКАТИ ВОСЕНИ

       Так на первинному ринку житла в Україні однокімнатні квартири подорожчали на 4,5%, двокімнатні квартири – на 5,7%, трикімнатні квартири – на 10,3%.

       На вторинному ринку житла однокімнатні квартири подорожчали на 9,3%, двокімнатні квартири – на 13,4% і трикімнатні квартири – на 12,6%.

       «Не дивлячись на зниження вартості долара, спеку і сезон відпусток, ціни на квартири не тільки стабілізувалися, але і показали позитивну динаміку зростання, – говорить директор Департаменту з продажу та маркетингу Тетяна Маркова. – Попит поступово наздоганяє пропозицію після деякого завмирання ринку під час виборів. Саме через відкладеного попиту, зараз, всупереч сезонності, є досить високий інвестиційний інтерес до первинного ринку, так що можна говорити, що ринок виріс».

ТЕТЯНА МАРКОВА: НОВИЙ СТРИБОК ЦІН СЛІД ЧЕКАТИ ВОСЕНИ

       За словами Тетяна Маркової, на зростання інвестиційного попиту вплинули як реальне збільшення доходів населення, так і відсутність альтернативи вкладень в ринок нерухомості.

       «Якщо комусь для прийняття рішення щодо поліпшення своїх житлових умов потрібен стрибок цін, то його точно слід очікувати вже восени, а можливо навіть і раніше – в залежності від поведінки курсу долара США і супутніх йому інфляційних складових, – вважає Тетяна Маркова і додає, що стабільно наростаючий в останні кілька тижнів попит дає підставу вважати, що незначне зростання цін на первинному ринку житла може відбутися вже в літній період.