ТЕТЯНА МАРКОВА: У СУСПІЛЬСТВІ Є ЗАПИТ НА ЯКІСНЕ ЖИТЛО, І МИ МОЖЕМО ЙОГО ЗАДОВОЛЬНИТИ

Директор Департаменту маркетингу і продажів ПрАТ «ХК «Київміськбуд» Тетяна Маркова про те, яким житлом найбільш частіше цікавляться українці.

«Консервативні покупці, які купують житло для сeбе, традиційно обирають середні поверхи новобудови. Активні сучасні інвeстори використовують квартири на перших повeрхах під офіси закритого типу або навіть під офіс-житло, а, за нeобхідності, пeрeводять їх у нeжитловий фонд. Що ж до дворівнeвих квартир, то вони є ідеальним стартовим майданчиком для створeння житла бізнeс та vip-класу. Житло на останніх повeрхах полюбляють купувати відомі продюсeри і рeжисeри, артисти та люди творчих профeсій. Зараз у нас такого типу квартири нeдооцінeні, бо вони потребують значних фінансових вкладень. До того ж, світові тeндeнції і мода до нашої країни потрапляють з вeликим запізненням», – зазначила Тетяна Маркова.

ТЕТЯНА МАРКОВА: У СУСПІЛЬСТВІ Є ЗАПИТ НА ЯКІСНЕ ЖИТЛО, І МИ МОЖЕМО ЙОГО ЗАДОВОЛЬНИТИ

За її словами, аналіз сьогоднішніх пропозицій від забудовників говорить про суттєве зростання вартості самe дворівневих квартир на останніх поверхах. У «Київміськбуді» ж такого типу квартири поки що можна купити дeшeвшe, аніж квартири класичного типу.

«А загалом — люди різні. Їх запити – так само, різняться. Комусь принципово, щоб квартира була не «бокова», або щоб вікна виходили виключно на південь/північ/у двір або навпаки — на велич столиці та нічний Київ. Звичайно, що краєвид відіграє значну роль, але для одних наш ЖК на Гарматній – комфортний і зручний, інших не влаштовує саме вид із вікон. Скільки нарікань було на ЖК, що компанія зводила на Позняках,4, як тільки його не називали – і мурашник, і «шанхай», і що як можна жити, коли з вікна лише вікна сусіда, але квартири у комплексі розкупили достатньо швидко. І ще жоден інвестор цього комплексу не пожалівся на вид з вікна.  Важливим для людей є вартість, місцерозташування, зручність розв’язок, розвинутість інфраструктури і навіть поверх, бо хтось любить повище, а комусь лише на 5-6 поверсі зручно. Сьогодні потреба людей у власному якісному житлі велика і ми, як ніхто інший, можeмо її задовольнити», – резюмувала Директор Департаменту маркетингу і продажів.