В УКРАЇНІ БУДУВАТИМУТЬ ІНДУСТРІАЛЬНИМИ ТЕМПАМИ.

В УКРАЇНІ БУДУВАТИМУТЬ ІНДУСТРІАЛЬНИМИ ТЕМПАМИ.        Створення єдиного реєстру громадян та індустріалізація будівельної галузі, на думку експертів, допоможуть суттєво зняти напругу на ринку нерухомості країн. А від так, вважають в Уряді, майбутнє – за панельними будинками. .

Єдиний державний реєстр громадян, що потребують поліпшення житлових умов до жовтня створить Кабінет міністрів України. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул. На його думку, реєстр стане важливим чинником у формуванні державної житлової політики.
Також, зважаючи на потребу населення у власному житлі (за даними Держстату на квартирній черзі перебуває понад 1 млн. сімей), віце-прем’єр заявив, що вже цього року необхідно приступити до індустріального будівництва житла і вийти на показники 30-50 тис. квартир на рік. За його словами, для подальшої розробки цієї програми залучені кращі вітчизняні та зарубіжні експерти галузі.
Індустріальні методи будівництва передбачають застосування збірних уніфікованих залізобетонних конструкцій, що виготовляються на заводах, Їх монтаж відбувається безпосередньо на будівельному майданчику.

«Панельні п’ятиповерхівки в 60-ті роки минулого століття спричинили справжню революцію на ринку нерухомості. Саме завдячуючи індустріальному будівництву мільйони людей змогли переїхати з комуналок, підвалів і бараків у власні квартири, -говорить віце-президент ПАТ «ХК «Київміськбуд» Едуард Шевчук. –  І на сьогоднішній день  індустріальне домобудівництво є основною виробничою базою для реалізації проектів масового житлового будівництва в інших країнах, і у нас також. А завдяки новітнім технологіям, головні його переваги – висока технологічність, швидкість зведення і невисока собівартість житла економ класу».

При будівництві індустріального житла застосовуються матеріали і сучасні технологічні методи, що дозволяють значно скоротити терміни будівництва й здешевити його вартість.