ВАСИЛЬ ДУДУРИЧ: НА СВЯТОШИНСЬКІЙ ДИТЯЧИЙ САДОК ПЕРЕДБАЧЕНО ПРОЕКТОМ

На вулиці Святошинській, 2 проектом будівництва передбачено зведення дитячого садка і підземного паркінга

Холдингова компанія «Київміськбуд» не відмовляється від зведення дитячого закладу у Святошинському районі, як про це заявляють мешканці, що блокують роботу компанії на вулиці Святошинській, 2.  Більше того, вбудоване приміщення під дитсадок передбачено проектною документацію. За словами Віце-президента ПАТ «ХК «Київміськбуд» Василя Дудурича, розробка компанією даної земельної ділянки під будівництво розпочалась вже за нової влади, планується звести житловий будинок на 25 поверхів із вбудованим приміщенням, в якому розміщуватиметься дитячий садок, та підземним паркінгом.

«Будинок спроектований згідно з усіма нормами, з паркінгом, жодного дерева там не спилюємо, усе залишаємо як було. По документам зробили усе в рамках закону, отримали дозволи, почали заходити на ділянку і раптом з’явились люди, яким це не подобається», – розповів Василь Дудурич.

ВАСИЛЬ ДУДУРИЧ: НА СВЯТОШИНСЬКІЙ ДИТЯЧИЙ САДОК ПЕРЕДБАЧЕНО ПРОЕКТОМ

 

За його словами, негатив навколо забудови створюється штучно, аби організатори конфлікту в подальшому змогли отримати певні політичні дивіденди.

«Ми працюємо у законодавчому полі, і якщо ми щось робимо не правильно, скажіть що конкретно. Представники «Київміськбуду» ведуть діалог з місцевими мешканцями, всі їх зауваження і побажання намагаємося врахувати. Однак, серед мешканців є люди, які протестують просто через те, що не хочуть нового будинку поруч. Вони не хочуть нічого, лише аби ми не будували. Але ж вибачте, люди потребують житла, ми повинні виконувати свою роботу», – наголосив Василь Дудурич.  

ВАСИЛЬ ДУДУРИЧ: НА СВЯТОШИНСЬКІЙ ДИТЯЧИЙ САДОК ПЕРЕДБАЧЕНО ПРОЕКТОМ

 

Наразі на ділянці місцеві мешканці паркують свої машини. Ця адреса зазначена в переліку  КП «Київтранспарксервіс», як земельна ділянка, на якій функціонують незаконні паркувальні майданчики без відповідних на це документів. Наразі у столиці таких ділянок виявлено 103. За різними підрахунками столичний бюджет щорічно втрачає через функціонування незаконних паркувальних майданчиків від одного до трьох мільярдів гривень. Столична влада вже багато років намагається припинити функціонування таких парковок, а частину з них — перевести у законне русло. Однак, ситуація залишається не вирішеною.