ЗГАДУЮЧИ ВОЛОДИМИРА ПОЛЯЧЕНКА

       14 серпня Герою України, Заслуженому будівельнику, ім’я якого назавжди вписано в історію «Київміськбуду», виповнилося б 80.

       Під барельєфом, встановленим Володимиру Поляченку на фасаді будівлі Холдингової компанії, завжди живі квіти. За будь-якої пори року.

ЗГАДУЮЧИ ВОЛОДИМИРА ПОЛЯЧЕНКА

       З його ім’ям пов’язано багато будівельних здобутків. Під керівництвом Володимира Поляченка будувався «Центр серця», проводилась реконструкція Хрещатику і Майдану, забудовувалися Троєщина, Харківський масив, Позняки та Осокорки, зводився універмаг  «Україна» та багато інших об’єктів, і не лише в столиці. Але найбільшим досягненням не тільки для «Київміськбуду», а й для усієї будівельної галузі,  стало запровадження командою Поляченка нової для країни схеми будівництва житла – за рахунок коштів громадян. Сьогодні майже все житло в Україні зводиться за інвестиційним принципом.

       Володимир Поляченко пішов з життя 20 квітня 2012 року, саме у 20-у річницю його обрання президентом «Київміськбуду». На його могилу на Берковецькому часто приходять люди. А колеги увічнили пам’ять барельєфом на фасаді будівлі «Київміськбуду», компанії, якій він віддав все своє життя.