КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!

КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!Найбільший і найвизначніший забудовник столиці 17 травня святкує свій 65-річний ювілей. За ці роки Компанією зведено майже 70% всієї нерухомості Києва.

У 2014 «Київміськбуд» внесли до Книги рекордів України, як забудовника, який звів найбільшу кількість квадратних метрів нерухомості. Зокрема, 651 дитячий садок, 345 шкіл, більше 200 лікарень і поліклінік, десятки кінотеатрів, бібліотек, готелів, десятки тисяч кілометрів доріг, інженерних мереж та комунікацій різноманітного призначення, що забезпечують життєдіяльність міського господарства. І головне – понад 7 тисяч житлових будинків, у яких на сьогодні проживають більше 2 млн киян.

Кожна міська будівля є свідченням великої праці будівельників, архітекторів, мулярів, штукатурів. Саме завдяки їм, сьогодні кияни мають можливість проживати в комфортних будинках, навчатися у освітніх установах, відпочивати на проводити вільний час у різноманітних соціально-культурних закладах. Переважна більшість відомих об’єктів, за яким пізнають столицю, також збудовані саме «Київміськбудом».

КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!

Історія компанії почалась у 1955 році. Саме тоді шляхом об’єднання 29 підприємств і організацій 16-ти міністерств та відомств, було створено Головне управління по житловому та цивільному будівництву при Київміськвиконкомі – Головкиївбуд. У його складі було сформовано п’ять загальнобудівельних та чотири спеціалізованих трести, а також Спеціальне електромонтажне управління.

Уже в перші роки об’єднаному Головкиївміськбуду вдалось у кілька разів перевищити обсяги, які виконували окремо організації, що увійшли до його складу, а через десять років обсяги будівництва збільшилися майже в 30 разів.

КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!Великим кроком у розвитку Компанії і будівельної галузі стало створення домобудівних комбінатів. Це дало можливість почати в Києві багатопанельне домобудівництво. Перший 5-поверховий панельний будинок був змонтований на бульварі Дружби Народів вже в 1958 році. Небачені темпи, з яким зводились будинки, на той час допомогли переселити багатьох людей з землянок і комуналок у власні квартири.

Нові мікрорайони розширювали межі столиці. Росли Русанівка, Оболонь, Святошино, пізніше Осокорки і Позняки  У 20 січня 1992 року «Головкиївміськбуд» було перетворено в корпорацію «Київміськбуд». А вже за три роки, завдяки розробленій фахівцями Компанії програмі по залученню у будівництво коштів населення, вдалось повністю змінити систему фінансування будівництва житла.

КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!

1 липня 1995 року розпочалась реалізація проекту, а вже в лютому 1996 року на VII мікрорайоні житлового масиву Осокорки Північні було закінчено будівництво першого житлового будинку, спорудженого за рахунок інвестицій громадян.  6 червня 1996 року було видано розпорядження «Про заходи щодо залучення коштів населення в житлове будівництво». За інвестиційним принципом на сьогоднішній день будує переважна більшість забудовників.

Все це вже історія. Для когось далека, для когось – частина його трудового життя. Холдингова компанія дбає про своїх ветеранів праці, які мають довічне утримання, понад 30 років під опікою будівельників дитячий будинок Малятко. Велику зодчу діяльність Компанії вмістили в себе 230 сторінок книги «Лідер будівництва з історією». І це та історія яку знають всі кияни. Протягом всього часу своєї діяльності забудовник залишається вірний головному власному принципу – найважливішими є люди, які повинні жити у нормальний умовах, а значить у власних світлих і просторих квартирах.

КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!

Підтримка країни і людей у складний період – ще одна яскрава сторінка в історії Компанії. Одними з перших у зруйнований землетрусом Спітак (Вірменія) відправились будівельні бригади «Київміськбуду». Вже за кілька днів після пожежі на Чорнобильській станції робітники Холдингу поставляли туди сухі суміші і обладнання. Компанія першою прийшла на допомогу постраждалим від афери «Еліта-Центр», а сьогодні – протягнула руку допомоги інвесторам «Укрбуд», взявши на себе забов’язання добудувати 23 об’єкти збанкрутілої компанії.    

До сьогоднішньої дати ХК «Київміськбуд» підійшов зі значними результатами: на  стадії будівництва знаходяться: 55 житлових будинків, це більше 14 тисяч квартир, майже 100 тисяч кв.м нежитлових приміщень,19 паркінгів на понад 5 тисяч машиномісць. А до кінця року в планах почати роботу ще по кількох нових проектах.

КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!

Компанія неодноразово була визнана лідером будівельної галузі, кращим забудовником столиці, одним із найвідоміших брендів України, кращим роботодавцем, забудовником, якому найбільше довіряють покупці квартир тощо.

 

Всупереч різним періодам, які були в історії Компанії, спираючись на свої великі досягнення, зберігаючи пам’ять і повагу про всіх, хто доклав зусиль до розвитку і збереження Компанії, «Київміськбуд» живе, розвивається, наполегливо працює, прославляючи своєю роботою велике місто, ім’я якого прикрашає його назву.

КИЇВМІСЬКБУДУ- 65!