ЕДУАРД ШЕВЧУК ПРО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ СТІН У СУЧАСНИХ ЖК

       Будівництво – одна з найбільш конкурентних галузей, а сучасні технології та інновації дають переваги в боротьбі за покупця. Портал про нерухомість ABCnews поцікавився у забудовників, із чого будують стіни в сучасних українських новобудовах.  Як показало опитування, традиційні матеріали психологічно ближче українським забудовникам.

ЕДУАРД ШЕВЧУК ПРО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ СТІН У СУЧАСНИХ ЖК

                                              Віце-президент «Київміськбуду» Едуард Шевчук.

       Стіни сучасних будинків зводять з різних матеріалів, а ось вимоги до основних фізичними параметрами матеріалів для стін продиктовані декількома факторами. По-перше, це фізична міцність матеріалу. По-друге, існує ДБН, згідно з яким посилилися вимоги тепловіддачі огороджувальних конструкцій (тобто зовнішніх стін). У цьому нормативі прописаний коефіцієнт опору теплопередачі, який повинен забезпечувати зовнішні стіни. Щоб його досягти, найчастіше з’єднують стіновий матеріал з мінеральною ватою (утеплювачем). Таке поєднання дозволяє досягти необхідного рівня енергоефективності.

       По-друге, важливу роль відіграє вага матеріалу. Чим він важчий, тим більше потрібно арматури для каркаса і, відповідно, фундамент.

       По-третє, важливою є можливість подальшого монтажу до стінового матеріалу конструкцій фасаду і заповнення прорізів.

       Так як ми говоримо про об’єкти житлової нерухомості, а значить інвестиційної привабливості, ще один фактор це комфортність перебування людини. На першому місці йде глина, з якої може бути виготовлений цегла або блок. Потім газоблок, він взагалі вважається оптимальним варіантом, тому що і тепло тримає добре, саме його ми в основному і використовуємо. На третьому місці – бетон.

       Силікатна цегла взагалі не застосовуємо. Він неефективний для висотного будівництва: важкий і легко віддає тепло.

       Залізобетон використовується тільки в збірних будинках, так званих панельках.

       На сьогоднішній день Київміськбуд, як один з провідних забудовників, практично відійшов від використання залізобетону. Це пов’язано з тим, що Моноліто-каркасна технологія будівництва дозволяє гнучко використовувати простір і створювати приміщення будь-яких пропорцій. На такі об’єкти завжди більший попит, який і породжує пропозицію.

       Більше думок забудовників читайте за посиланням: Из чего строят стены в современных украинских новостройках