АРКАДІЙ БОНДАРЕВ: ІЗ СЕРПНЯ ЦІНИ НА НЕРУХОМІСТЬ ПОЧАЛИ ЗРОСТАТИ

На ринку нерухомості спостерігається традиційне пожвавлення, яке девелопери пов’язують із закінченням літніх відпусток і активізацією бізнесу.

Покупці активніше цікавляться об’єктами нерухомості, говорить Віце-президент «Київміськбуду» Аркадій Бондарев. За його словами, це традиційна для даного сезону ситуація, адже до Києва одночасно приїжджає велика кількість людей.

АРКАДІЙ БОНДАРЕВ: ІЗ СЕРПНЯ ЦІНИ НА НЕРУХОМІСТЬ ПОЧАЛИ ЗРОСТАТИ

 

«Ми бачимо підвищений, порівняно з літніми місяцями, попит на нерухомість. Це стосується і квартир, і приміщень для бізнесу, і паркомісць. Ціни сьогодні на первинному ринку нерухомості досить прийнятні, є багато квартир невеликого метражу, які купують для студентів, для молодих сімей, люди розуміють, що немає сенсу орендувати житло, якщо можна мати власне», – говорить він.

Відповідна активність позначилась і на ціновій політиці забудовників. Попри потужну інформаційну кампанію, яку ведуть в ЗМІ деякі фінансові і ріелтерські установи щодо надлишку непроданих квартир, практика показує, що восени більшість будівельних компаній підвищують вартість зведеної нерухомості.

АРКАДІЙ БОНДАРЕВ: ІЗ СЕРПНЯ ЦІНИ НА НЕРУХОМІСТЬ ПОЧАЛИ ЗРОСТАТИ

 

«Сьогодні для купівлі нерухомості створені досить гарні умови. Забудовники надають знижки при повній оплаті, купити квадратні метри можна і в розстрочку, можна оформити іпотеку. Кілька банків готові кредитувати у перші 2-3 роки за європейськими відсотками – від 3 до 7%, далі, звичайно, вони більші. Кожна людина обирає прийнятний для себе спосіб. В той же час не секрет, що найдешевше купити нерухомість можна на початку будівництва, а от за готове житло чи офіс доведеться заплатити більше», – підкреслив Аркадій Бондарев.

На вартості житла, пояснив він, відображаються ціни на енергоносії, паливо і т.ін, тому вартість квадратних метрів на деяких об’єктах підвищилась. Однак, вважає Віце-президент «Київміськбуду» різкого зростання найближчим часом чекати не варто.