ІПОТЕЧНЕ КРЕДИТУВАННЯ. ХТО І ЧОМУ БЕРЕ КРЕДИТИ?

Портал «ЛігаБізнесІнформ» провів опитування експертів ринку нерухомості щодо популярності іпотечного кредитування. Хто і чому бере сьогодні кредити на купівлю нерухомості, які середні відсотки у банківських установ і чи користується позика популярністю у населення?

ІПОТЕЧНЕ КРЕДИТУВАННЯ. ХТО І ЧОМУ БЕРЕ КРЕДИТИ?

 

Кількість людей, які сьогодні оформляють іпотеку, виросла в порівнянні з попереднім періодом, говорять менеджери відділу продажів ПАТ «ХК «Київміськбуд». Якщо скласти портрет потенційного іпотечного позичальника, то це впевнена в своєму завтра людина з доходом трохи вище середнього, готова взяти і виплатити банківський кредит, щоб мати більші можливості при покупці квартири.

Людей, які беруть іпотечний кредит з мінімальним першим внеском, дуже мало. Простий розрахунок підказує, що виплата решти 60-70% під відсоток протягом 10 років значно перевищать первісну ціну на квартиру. В основному, в банк звертаються ті, кому не вистачає невеликої суми, щоб заплатити за квартиру відразу, і отримати при цьому знижку від забудовника, яка становить від 10% до 20%. Або, наприклад, звернувшись до відділу продажів Компанії за двокімнатною квартирою, інвестор розуміє, що взявши в кредит ще невелику суму, стає власником вже трикімнатної квартири.

Зазначимо, ПАТ «ХК «Київміськбуд» спільно з ПАТ «Кристалбанк» розробив програму іпотечного кредитування. Умови: 30% – початковий мінімальний внесок від вартості обраної квартири вносить інвестор, далі банк протягом 3-х днів розглядає фінансові можливості людини і приймає рішення. Для цього потенційний позичальник надає мінімальний пакет документів – паспорт, ідентифікаційний код і довідку про доходи. Залежно від терміну кредитування (максимально до 10 років) процентна ставка на кредит нараховується від 21% до 23%. Форма погашення ануїтет або класична форма повернення позики.

Більше читайте за посиланням: «Кредитний метр. Іпотека повертається в банки».