КАБМІН ПРОФІНАНСУЄ ДОСТУПНЕ ЖИТЛО НА 900 МЛН. ГРН.

Понад 900 млн. грн. передбачено Урядом у держбюджеті на реалізацію державних житлових програм, в рамках яких у регіонах планується спорудити 194 житлових будинки.

  На державні житлові програми у поточному році витратять майже мільярд гривень. Про це повідомив в.о. Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

КАБМІН ПРОФІНАНСУЄ ДОСТУПНЕ ЖИТЛО НА 900 МЛН. ГРН.        Зокрема, за його словами, на програму будівництва «Доступне житло» 70 на 30 передбачено 100 млн. грн., на програму здешевлення вартості іпотечних кредитів – 340 млн. грн., на програму «Молодіжного кредитування» – 126 млн. грн., на програму кредитування сільських забудовників «Власний дім» – 48 млн. грн., на забезпечення житлом інвалідів війни – 300 млн. грн. Крім того, на реалізацію перших чотирьох програм передбачається також виділення коштів з місцевих бюджетів.

«Головне завдання – створити всі належні умови для того, щоб якомога більше наших громадян змогли скористатися підтримкою держави і придбати власне житло. Кошти в держбюджеті на такі цілі передбачені. Важливо, щоб на місцях якомога швидше затвердили бюджети, в яких також мають передбачити кошти для реалізації житлових програм», – сказав Геннадій Темник.

Також він повідомив, що Міжвідомчою комісією Мінрегіону визначено  понад 300 об’єктів житла, в яких громадяни можуть придбати більше 9 300 квартир в рамках реалізації програми будівництва  доступного житла та здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів. На сьогоднішній день, за словами Геннадія Темника, 39 тисяч громадян виявили бажання взяти участь у державних житлових програмах. Разом із тим у регіонах підготовлено 43 земельні ділянки, на яких планується спорудити 194 житлових будинки загальною площею 1,2 млн. кв. метрів. Це дозволить забезпечити житлом близько 22 тисяч сімей.

Слід відмітити, що Холдингова компанія «Київміськбуд» є найбільшим та найстабільнішим учасником  у реалізації двох державних програм: «Доступне житло» 70 на 30 і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів».

КАБМІН ПРОФІНАНСУЄ ДОСТУПНЕ ЖИТЛО НА 900 МЛН. ГРН.         «Йде розвиток програми, йде збільшення фінансування, відповідно збільшується й попит у людей. Тому, керівництвом компанії було прийнято рішення, що у 2014 році майже 1000 квартир у 16 об’єктах, які зводить наша компанія, виділяємо для участі саме у державних програмах, – повідомив Віце-президент ПАТ «ХК«Київміськбуд» Олександр Мороз. І якщо буде збільшуватися попит населення у такому житлі, ми, відповідно, будемо збільшувати кількість наших пропозицій. Наприклад, тільки у мікрорайоні Позняки, 4-а, де розпочалось будівництво нового мікрорайону, ми виділили 160 квартир для реалізації у рамках державних житлових програм. На сьогодні Позняки,4-а користуються дуже великим попитом, буде необхідність – будемо кількість квартир збільшувати», – запевнив він. 

Загалом за час дії державних житлових програм Холдингова компанія «Київміськбуд» передала для реалізації до Іпотечного центру у Києві та Київській області 1 386 квартир. ПАТ «ХК «Київміськбуд» двічі переможець Всеукраїнської премії  IBuild Ukraine у номінації «Найкращий учасник програми Доступного житла».