«КИЇВМІСЬКБУД» І КНУБІА ГОТУВАТИМУТЬ КАДРИ РАЗОМ.

  Холдингова компанія «Київміськбуд» і Київський Національний інститут будівництва та архітектури підписали договір про співпрацю. Відтепер студенти ВУЗу матимуть змогу проходити виробничу практику безпосередньо на підприємствах Холдингу, а будівельники впроваджувати новітні технології та розробки науковців КНУБіА.

«КИЇВМІСЬКБУД» І КНУБІА ГОТУВАТИМУТЬ КАДРИ РАЗОМ.         Будь-яка компанія, яка має вакансії, хоче бачити на посадах спеціалістів із вищою освітою і досвідом роботи не менше 3 років. Зазвичай саме ця умова стає перешкодою випускникам ВИШів при влаштуванні на своє перше місце роботи.

У «Київміськбуді» кадровій політиці приділяють особливу увагу. Холдинг із понад піввіковою історією пишається своїми робітниками, серед яких понад  2 000 працівників мають високі державні нагороди і звання. А хороші кадри, як відомо, варто ростити самим. Саме тому між Холдинговою компанією «Київміськбуд» і провідним вузом країни Київський національним університетом будівництва і архітектури було укладено договір про співпрацю. Для студентів ВИШа будівельні майданчики компанії стануть першим робочим місцем, на якому можна не тільки отримати досвід, а й себе проявити.

− Ми працюємо на перспективу. Думаємо про тих, хто вже завтра може прийти на зміну, – говорить Віце-президент – керуючий справами Холдингової компанії Світлана Новохацька. –  А Київський національний університет будівництва і архітектури – це провідний навчальний заклад України з підготовки фахівців для будівельної галузі. Для студентів це і практика, і досвід, і перше робоче місце. Попит на фахівців будівельного профілю регулярно зростає, а ми прагнемо, щоб у трудовому колективі «Київміськбуду» працювали найкращі спеціалісти. Адже тримати високу планку лідера будівельної галузі не просто».

Окрім того, спільно з лабораторією з дослідження проблем енергоефективності в будівництві та архітектурі (ЕНЕРГОЦЕНТР КНУБіА) будуть проводитись науково-дослідні роботи з ефективного впровадження новітніх технологій та розробок науковців КНУБіА у проектній та виробничій діяльності.

«КИЇВМІСЬКБУД» І КНУБІА ГОТУВАТИМУТЬ КАДРИ РАЗОМ.      − Час змінюється, змінюються технології, змінюються розробки в галузі будівництва, тому було прийнято рішення про співпрацю з університетом, – говорить головний інженер ПАТ «ХК «Київміськбуд» Олег Регіда. – Будемо проводити семінари, круглі столи, впроваджувати новітні розробки у будівництво. Наприклад, кафедра фундаментів на сьогоднішній день має у своїх наукових розробках багато цікавих винаходів, які зможуть допомогти нам зменшити затрати робочої сили і саму вартість будівництва. Кафедра енергоефективності постійно займається пошуком нових способів енергоефективності, енергозбереження в будівельній галузі. Розроблються нові матеріали для утеплення фасадів, що дає змогу зменшити витрати при будівництві і таке інше. Тобто, спектр співпраці дуже широкий» .

Університетська лабораторія може проводити дослідження всіх матеріалів, що використовуються у сучасному будівництві. Визначити їх якість, відповідність нормам і стандартам. Будуть сформовані спільні робочі групи для наукових проектів та їх апробації і впровадження на підприємствах. Наприклад, лабораторія по дослідженню віконних систем робить аналіз і перевірку тих виробів, які пропонують будівельникам їх виробники.

В свою чергу, майстри «Київміськбуду» зможуть передати свій багатий досвід майбутнім будівельникам. Показати на практиці, як відбувається впровадження наукових розробок інституту безпосередньо на будмайданчиках. А найбільш здібних і активних студентів, аспірантів  і докторантів у майбутньому буде запрошено до колективу «Київміськбуду».

«КИЇВМІСЬКБУД» І КНУБІА ГОТУВАТИМУТЬ КАДРИ РАЗОМ.