«КИЇВМІСЬКБУД» ПРОДОВЖУЄ СПІВПРАЦЮ З КНУБА

Студенти ознайомлюються з процесом будівництва безпосередньо на будмайданчиках.

ХК «Київміськбуд» продовжує співпрацю з Київським національним університетом будівництва і архітектури в частині підготовки майбутніх фахівців.

 За словами заступника директора Департаменту технічного забезпечення будівництва ПАТ «ХК «Київміськбуд»Олександра Пахомова, співпраця між будівельниками та Університетом триває ще з радянських часів, але останнім часом вона значно активізувалась.

«Ми почали взаємодіяти більш активно, і роки два тому був укладений договір про співпрацю між університетом і нашою компанією. Були визначені певні положення, і зараз вони втілюються у життя», – розповів Олександр Пахомов.

«КИЇВМІСЬКБУД» ПРОДОВЖУЄ СПІВПРАЦЮ З КНУБА

Аби студенти мали змогу на практиці ознайомитись із процесом будівництва, Холдинг та університет уклали угоди щодо щорічної практики безпосередньо на виробництві.

«КИЇВМІСЬКБУД» ПРОДОВЖУЄ СПІВПРАЦЮ З КНУБА

«Є питання щодо розподілу студентів, аби вони могли у сучасних умовах більш детально ознайомитись з виробництвом, новітніми технологіями процесів укладки бетонної суміші і формування. У зв’язку з цим, ми уклали угоду з «Київміськбудом» про тісну співпрацю, у рамках якої наші студенти, починаючи з 1-го курсу і завершуючи 5, будуть проходити відповідну практику, що надасть нам впевненість у відповідній кваліфікації фахівців, яких ми випускаємо. Під час практики студенти виконують функції дублера майстра по механізмам і машинам, баштовому крану, займаються обслуговуванням техніки, здобувають навики, щоб потім, будучи на інженерних посадах, успішно працювати з цим обладнанням», – сказав завідувач кафедри машин і обладнання технологічних процесів КНУБА Іван Назаренко.

«КИЇВМІСЬКБУД» ПРОДОВЖУЄ СПІВПРАЦЮ З КНУБА

Крім того, працівники «Київміськбуду» провели екскурсію для першокурсників у приміщенні холдингу структурними підрозділами компанії, які відповідають за організацію процесу будівництва. Професіонали «Київміськбуду» ділилися зі студентами власним досвідом і застерігали від можливих помилок.

«КИЇВМІСЬКБУД» ПРОДОВЖУЄ СПІВПРАЦЮ З КНУБА

«Основна помилка полягає у бажанні застосовувати стандартні формули, а не зрозуміти, як відбувається процес, бажання загнати все в стандартні рамки і застосувати напрацьовані на студентській лаві рішення. Кожен проект, яким би на вигляд не здавався стандартним і уніфікованим, має свою специфіку і основна задача для фахівця сприймати адекватно інформацію, яка надходить і вміти нею користуватися», – зазначив директор Департаменту проектних робіт та експертизи ПАТ «ХК «Київміськбуд» Олександр Бузовський.

        За словами проректора з наукової роботи та міжнародних зв`язків КНУБА Віталія Плоского, таке співробітництво дозволить науковцям глибше зрозуміти потреби галузі та готувати фахівців найвищого рівня.

«Завдяки нашій співпраці і діяльності нашої науково-технічної ради, ми  більш чітко можемо формувати спектр державного замовлення, знаємо потреби сьогодення на перспективу», – зазначив Віталій Плоский.

Тож побажаємо майбутнім будівельникам терпіння та працездатності, адже в майбутньому саме від їх кваліфікації залежатиме розвиток галузі.