КРЕДИТУВАННЯ, РОЗСТРОЧКА АБО ПОВНА ОПЛАТА – ЩО ВИБИРАЄ ІНВЕСТОР

Портал про нерухомість СтройОбзор провів опитування забудовників, щоб дізнатися, який із способів довгострокового платежу найчастіше сьогодні вибирає покупець – кредитування або розстрочку, і що більш вигідно в такому випадку для забудовника. Про це журналістам розповів в.о. директора Департаменту реалізації нерухомості ПАТ «ХК «Київміськбуд» Андрій Мачковскій.

КРЕДИТУВАННЯ, РОЗСТРОЧКА АБО ПОВНА ОПЛАТА - ЩО ВИБИРАЄ ІНВЕСТОР

 

– Перше і найголовніше, з огляду на інвестиційний спосіб будівництва в Україні, будь-якому забудовнику вигідно, коли інвестор оплачує всю суму обраної нерухомості відразу. Це дозволяє будувати, маючи на руках достатню кількість грошей.

Розстрочення або кредитування – це форми оплати нерухомості, які великий, стабільний забудовник, який поважає інвесторів, завжди готовий запропонувати. Як правило, одну з таких форм оплати інвестор вибирає з розрахунку на свої фінансові можливості.

Якщо людині не вистачає невеликої суми для 100% оплати квартири, при якій він отримає знижку від забудовника, то тоді інвестор оформляє кредит в банку. Часто сума знижки перевищує відсоток від користування кредитом, і тому люди намагаються не упустити можливість заощадити. Інші вибирають розстрочку. Тобто, тільки інвестор вирішує, яка саме форма оплати йому більш вигідна. Завдання наших менеджерів підказати найбільш зручну форму розрахунку. Тому, не можна сказати, що саме переважає – кредитування або розстрочка. Найчастіше інвестор оплачує всю суму відразу.

Більше читайте в матеріалі: Повна вартість, кредитування або розстрочка: як в Києві продають квадратні метри