ПОРТАЛ DOMIK ПРО ЗАБУДОВУ ПРОМЗОН НА БЕРЕЗНЯКАХ. ЖК STAR CITY

Журналісти порталу Domik.ua продовжують знайомити читачів із планами міської влади щодо забудови деяких столичних локацій — переважно колишніх промзон. З цієї статті ви дізнаєтесь, як зміниться колишня промзона Березняків

Історія та сучасність промзони на Березняках

Та частина Дніпровського району Києва, що вважається березняківською промзоною, насправді знаходиться на території не Березняків, а мікрорайону Соцмісто. Умовними межами даної локації є проспект Соборності, Харківське шосе, залізнична колія та вулиця Вифлеємська. В радянські часи тут знаходились виробничі підприємства — зокрема, регенераторно-гумовий завод «Вулкан», фанерний завод «Фанплит», виробництво з переробки металобрухту «Вторчермет». Щоб робітникам цих підприємств не доводилося щодня здалеку їхати на роботу, поруч із промзоною будували житлові будинки, школи та дитсадки. Так з’явився мікрорайон Соцмісто. 

На початку 2010-х колишня промзона почала трансформуватися. Так, на території заводу «Вулкан» стартувало будівництво сучасного комплексу «Комфорт Таун», що складається з 25 будинків та власної розвиненої інфраструктури. А наприкінці 2019 року через дорогу від нього почалося зведення ще одного масштабного проєкту — житлового комплексу «Стар Сіті». Всі ці метаморфози відбуваються згідно з детальним планом території (ДПТ) колишньої промзони. Та це далеко не всі зміни, що плануються тут найближчими роками.

ПОРТАЛ DOMIK ПРО ЗАБУДОВУ ПРОМЗОН НА БЕРЕЗНЯКАХ. ЖК STAR CITY

Що передбачено детальним планом

Детальний план території колишньої промислової зони Березняки був затверджений депутатами Київради в 2015 році. Він передбачав масштабну реновацію та забудову території площею 167 га, що включає в себе 98,4 га промислової зони, а також два квартали Дарницького житлового масиву.

Що з’явиться на території Березняків

Збільшення багатоповерхової забудови території планується за рахунок зведення сучасних житлових комплексів. Крім «Комфорт Тауну», будівництво якого майже завершено, між вулицями Березнева, Каунаська та Фанерним провулком з’явиться «Стар Сіті» від забудовників BudCapital та «Київміськбуд». Зведення об’єкта почалося в 2019 році. 

На ділянці площею 7,7 га буде розміщено вісім 25-поверхових будинків. Загальний житловий фонд складе приблизно 5000 квартир. Оскільки «Стар Сіті» зводиться в рамках редевелопмента промзони, забудовники подбали про те, щоб на території комплексу була вся необхідна соціально-побутова інфраструктура. Тут розмістяться не тільки дитячі та спортивні майданчики, а й окрема будівля офісно-торговельного центру, власна школа зі спортивним стадіоном і дитячий садок. Також на прибудинковій території девелопери запланували масштабну паркову зону з алеями та квітниками.

ПОРТАЛ DOMIK ПРО ЗАБУДОВУ ПРОМЗОН НА БЕРЕЗНЯКАХ. ЖК STAR CITY

Окрім приватних школи та садка на території «Стар Сіті», освітня інфраструктура мікрорайону поповниться дитячим садком, що відкриється на Харківському шосе, 4а. Також будуть реконструйовані школи № 66 і 31 — до них добудують нові корпуси на 600 та 500 місць відповідно. До послуг мешканців мікрорайону будуть 7 дитячих садків і 3 загальноосвітні навчальні заклади.

Зміни торкнуться й дорожньо-транспортної мережі. Будуть розширені до чотирьох смуг бульвар Гашека, вулиці Каунаська, Регенераторна, Тампере та Вифлеємська. По Каунаській, до нового ЖК «Стар Сіті», пустять новий автобусний маршрут.

Детальніше у матеріалі редакції:  Далі буде: як зміниться столичний масив Соцмісто