СУД ВИЗНАВ ДОГОВІР НА БУДІВНИЦТВО «ЧАРІВНОГО МІСТА» ЧИННИМ

Верховний суд України залишив чинною постанову Північного апеляційного господарського суду від 24.11.2020 р., якою визнано дійсним договір про будівництво комплексу «Чарівне місто».

Саме від цього рішення залежало подальше будівництво житлового комплексу та усіх прийнятих від компанії «Укрбуд» об’єктів. Адже саме за рахунок прибутку від продажу нерухомості у ЖК «Чарівне місто» «Київміськбуд» планував покрити дефіцит мінусових у фінансовому плані об’єктів.

 «Це рішення Верховного суду поставило остаточну крапку у процесі тривалого оскарження договору щодо будівництва ЖК «Чарівне місто». Це ставило під загрозу подальше будівництво та завершення робіт на об’єкті», – зазначають фахівці Департаменту правового супроводу «Київміськбуду».

Зазначимо, що відповідні судові розгляди було розпочато ще у 2017 році. Тож разом із прийняттям комплексу, «Київміськбуд» отримав у спадок від «Укрбуду» ще і проблемні питання, вирішення яких ставило під загрозу не лише подальше будівництво, а й майбутнє інвесторів.