ТЕТЯНА МАРКОВА: ІПОТЕКА – ЦЕ ДІЙСНО МОЖЛИВІСТЬ КУПИТИ КВАРТИРУ

До іпотечних кредитів покупці поки обережно приглядаються. В основному, кредит беруть ті, кому не вистачає невеликої суми грошей, щоб оплатити всю угоду відразу і отримати від забудовника знижку, яка на об’єкти Компанії становить до 20%. Така знижка, говорить директор Департаменту продажів і маркетингу «Київміськбуду» Тетяна Маркова, значно більше відсотків, які потягне за собою кредит. При покупці житла можна скористатися і розстрочкою, але при цьому покупець вже не може отримати максимальну знижку.

ТЕТЯНА МАРКОВА: ІПОТЕКА - ЦЕ ДІЙСНО МОЖЛИВІСТЬ КУПИТИ КВАРТИРУ

 

Сьогодні іпотечні кредити в Україні надають 5 банків: державні «Укргазбанк» і «Ощадбанк», а також банк «Глобус», «КРІСТАЛБАНК» і банк «Аркада».«Київміськбуд» співпрацює з двома з них – це ПАТ «КРІСТАЛБАНК» і АБ «Укргазбанк». Умови отримання кредиту найпростіші: мати перший внесок (у кожного банку він різний) і підтвердити свою фінансову спроможність виплачувати іпотеку. Також необхідно буде заповнити анкету, надати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, документи, що підтверджують отримання доходу.

Умови надання іпотечної позики в різних банках трохи різняться. За умовами «КРІСТАЛБАНКА», клієнт може взяти відсутню суму на термін до 20 років. При цьому, покупцеві необхідно сплатити 50% першого внеску вартості квартири, решту кредитується на наступних умовах: перший рік – 5%, другий і третій – 7,5%, далі – ставка кредиту становитиме 24%.  https://www.crystalbank.com.ua/privatnim-klientam/kreditni-programi/vid-mrij-do-dij

«Укргазбанк» пропонує вигідні умови кредиту на 15 місяців під 7% річних, далі – ставка кредиту становитиме 24%, але при цьому, готовий кредитувати покупців, у яких є 30% вартості об’єкта. http://www.ukrgasbank.com/private/credits/ipotek_credit/kmb

Як показує практика, левова частка угод по іпотеці – це 1 та 2 -кімнатні квартири невеликого метражу з невисокою вартістю кв.м, є покупці, які оформляли кредит для покупки невеликих 3-кімнатних.

Можна зробити висновок, що іпотека стала реальною можливістю для тих, хто ще вчора мав сумніви щодо покупки власного житла. Хочеться також відзначити гнучкість банків, які розглядають можливість кредитування кожного окремого позичальника індивідуально, проявляючи свою лояльність, підшукуючи прийнятну формулу розрахунків.