ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

У 2013 році підписано перші договори за програмою «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для громадян, що потребують покращення житлових умов».

15 березня підписано чотири кредитних договори у рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Подія відбувалась і транслювалась в онлайн-режимі одразу в 3 містах – Києві, Черкасах та Ужгороді.  «Здешевлені» кредити на 15 років під 16 % річних (з яких 3% сплачують громадяни, а сплату 13 % бере на себе держава) отримали лікар-ортопед з Черкас, приватний підприємець з Ужгороду, бухгалтер та банківський працівник з Києва.
«Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів, яка стартувала у минулому році в рамках соціальних ініціатив Президента України, зарекомендувала себе як дієвий механізм державної підтримки будівництва доступного житла», – відзначив Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, вітаючи позичальників.

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

Нині у державі діє кілька програм підтримки громадян, які потребують покращення житлових умов: «Здешевлена іпотека», програма «Доступне житло 30/70», програма пільгового кредитування молодих сімей під 3% річних. У 2012 році кількість громадян, які отримали державну підтримку за цими програмами склала 2860 сімей, що у 2,3 рази перевищує рівень 2011 року. З початку 2013 року до Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву за консультацією стосовно участі у програмі звернулося вже понад 2 тис. громадян. Такі показники говорять про те, що державі вдалося повернути довіру громадян до іпотечного кредитування , а відтак – збільшити можливості вирішення житлового питання.
В свою чергу Володимир Височин, заступник директора департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону, повідомив присутніх, що робота, яка передувала підписанню цих договорів, здійснювалась з початку року.  Необхідно було внести зміни до основного порядку, який регламентує здешевлення вартості іпотечних кредитів. Міністерство підготувало відповідні зміни і у лютому Уряд прийняв рішення, яке дозволило дати поштовх для реалізації програм у 2013 році.

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

На поточний рік міжвідомчою комісією Мінрегіону відібрано для участі у програмах 335 об’єктів, в яких забудовниками запропоновано 13 тис. квартир. З них 113 житлових будинків на 2,5 тис квартир введено в експлуатацію, стан готовності 62 об’єктів – 70%.
«Мінрегіон минулого року здійснював моніторинг виконання програм і кожного тижня надавав звітну інформацію до Кабінету міністрів, – повідомив Володимир Височин. – Таке інформування буде продовжуватися і в цьому році, і сьогоднішні дані будуть надані Уряду у  відповідному звіті».

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

За показниками, які озвучила Олена Дмитрієва, заступник Голови Правління Укргазбанку, у минулому році банком було видано 750 кредитів на суму 170 млн.грн. Серед позичальників – 33% працівники лікарень, шкіл, інших державних установ; 21% – військовослужбовці та працівники правоохоронних органів; 17% – державні службовці. Відсьогодні у всіх 230 відділеннях  «Укргазбанку» почали видавати кредити за програмою «Здешевлена іпотека».

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

Після представлення основних показників і досягнень державних програм, в Ужгороді, Черкасах  і Києві було підписано 4 договори в рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Завдяки цифровим можливостям телекомунікаційної компанії Укртелеком, яка встановила своєрідний телеміст, журналісти і всі присутні у конференц-залі  долучились до події.

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

Підписи і печатки поставлено, щасливі володарі «Здешевленої іпотеки» щиро подякували за те, що їх мрія про власну квартиру, нарешті, здійснилась. Особливі слова вдячності отримав «Київміськбуд», всі учасники церемонії визнали холдингову компанію безперечним лідером будівельної галузі і найбільш активним учасником програм по забезпеченню громадян доступним житлом.
Олександр Мороз, Віце-президент ПАТ «ХК «Київміськбуд», подякував присутнім за високу оцінку діяльності будівельної компанії, а позичальникам – за їх вибір, зазначивши, що добудовувати всі свої об’єкти до завершення, головний принцип «Київміськбуду», і він залишається незмінним.

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

ЗДЕШЕВЛЕНА ІПОТЕКА НАБИРАЄ ОБЕРТІВ.

         Довідка: На здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів державним бюджетом на 2013 рік передбачено 300 млн. грн. На реалізацію програми будівництва (придбання) доступного житла – 89,5 млн. грн.