ВОЛОДИМИРУ САКУНУ ВРУЧЕНО ОРДЕН «ЗА МУЖНІСТЬ»

 Орденом «За мужність» ІІІ ступеню нагороджений працівник підприємства «Укрбудінвест»

Напередодні 25-річниці Незалежності Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення високими державними нагородами людей, які заслужили мати визнання держави і людей. Серед нагороджених працівник підприємства «Укрбудінвест» Володимир Сакун.

ВОЛОДИМИРУ САКУНУ ВРУЧЕНО ОРДЕН «ЗА МУЖНІСТЬ»

 

         За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі він нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

Сьогодні Володимир Сакун відповідає за охорону і безпеку на будівельних майданчиках. Взагалі, безпека – це життєве кредо чоловіка. Після служби у Афганістані в молоді роки, він добре розуміє, яким крихким є мир на землі, і як важливо його берегти. Коли розпочались бойові дії на сході країни, він без роздумів відправився на Донбас разом зі своїм бойовим командиром Олегом Міхнюком. Під час боїв за визволення Луганська біля селища Новосвітлівка Краснодонського району підрозділ потрапив у оточення. Внаслідок мінометного обстрілу українських позицій старший сержант О.І. Міхнюк загинув, посмертно удостоєний звання Героя України. Володимиру, попри поранення і контузію, вдалось тоді підбити два танки сепаратистів.

«Був даний наказ відтіснити окупантів з Хрящуватого та Новосвітлівки і утримати позиції три дні. Селища ми зайняли дуже швидко, навіть ніхто поранений не був. А потім сепаратисти почали нас рівняти з землею. Місцина, де знаходились наші бійці, була в низині, тобто, нас обстрілювали практично згори. Напередодні, під час бою, нам вдалось захопити ворожу зенітну установку, а так як я в минулому зенітник, то техніку знав. Ми мали прикривати колону наших хлопців. Ворожа техніка – 2 танки і БМП зустріли наших солдатів у низині, могли загинути всі, а тому довелось відкрити вогонь по танках противника», – розповів Володимир один з епізодів своєї бойової біографії.

ВОЛОДИМИРУ САКУНУ ВРУЧЕНО ОРДЕН «ЗА МУЖНІСТЬ»

 

Він ніяковіє, коли питають про медалі, хоча має їх чимало. Як за часів  служби в Афганістані, так і за півтора роки, проведені в зоні АТО.  Говорить, що не знає, за що саме отримав таку високу нагороду. За підбиті танки чи за те, що зміг разом із побратимами забрати тіла загиблих українських воїнів у сепаратистів, і для цього довелось ледь не в полон здаватися. Тоді вдалось повернути тіла 40 солдатів – 23 добробатів і 17 полеглих десантників. Розповідає про це спокійно, хоча зрозуміло, що за кожною цифрою обірване життя тих, кого знав.

Після демобілізації і лікування він продовжив працювати у дочірньому підприємстві «Київміськбуду» – «Укрбудінвест». Безкомпромісний, відважний і справжній патріот. Активно займається громадською діяльністю. Має трьох дорослих дітей, на осінь чекає на народження третьої онуки.

«Після «афганської» війни ми місяць побули дома і готові були повернутися назад, в гори. Сьогодні ті ж самі відчуття. Якщо ворог піде у наступ, бо російська сторона непередбачувана, я повернусь на передову», – говорить Володимир Сакун.

ВОЛОДИМИРУ САКУНУ ВРУЧЕНО ОРДЕН «ЗА МУЖНІСТЬ»

 

Холдингова компанія пишається, що в її лавах працюють справжні герої. Вітаючи Володимира Михайловича з високою державною нагородою, щиро зичимо міцного здоров’я, благополуччя і мирного неба.