У «КИЇВМІСЬКБУД» ЗАВІТАЛИ ВЕТЕРАНИ

Старійшини компанії напередодні 26 жовтня розмірковували про особистісний вибір та згадували минулі роки.

Їх, на жаль, залишилось вже тільки шестеро. Герої Соціалістичної праці, легендарні будівельники, руками яких зведені найвідоміші столичні будівлі і мільйони квадратних метрів житла. Рішенням Правління компанії, щомісяця Холдинг надає ветеранам матеріальну підтримку, що особливо актуально у наші дні. А вони називають «Київміськбуд» своїм домом, і приходять не лише за допомогою.

Сьогодні, окрім традиційних запитань про життя компанії і плани, вирішили поагітувати йти на вибори. Кажуть, що не голосувати – це злочин.

«Зараз час нових героїв, цьому потрібно обов’язково приділяти увагу. Голосувати піду, що значить не голосувати? Це злочин. Особливо зараз», – каже Заслужений будівельник України Павло Єрмолайович Орловський,  і продовжує із завзяттям волонтера доводити і переконувати, що вибори це можливість змінити життя і тому не можна бути байдужими до країни.

«Я не скажу вам за кого, і як воно далі повернеться ніхто не знає, але голосувати йти треба. Тому що потрібні зміни. Рік на Майдані стояли, ось вже скільки місяців війна йде. Таку махину порушить вдалося. І не йти голосувати? Епоха на епоху не схожа, все залежить від того, хто її, цю епоху, очолює. Обов’язково потрібно йти голосувати», – додає він.

Ветеранам «Київміськбуду» вже за 80, ходять за допомогою паличок. Зрозуміло, що найбільше турбує здоров’я, але не байдужі і долі України.

У «КИЇВМІСЬКБУД» ЗАВІТАЛИ ВЕТЕРАНИ

         Легендарний будівельник, Герой Соціалістичної праці Іван Іванович Бушма теж не каже, за кого буде голосувати, але дає пораду – голосуйте за молодих.

«Новини у нас вже одноманітні – то руки болять, то ноги, але поки живі, і слава Богу. Ось ще потрібно піти голосувати. Я вирішив за кого. Але нехай це буде в секреті моєму. А вам скажу – голосуйте за молодих, тих, які вам в житті знадобляться, про майбутнє своє подумайте і голосуйте за них. Ми жили і за часів війни, і за часів радянської влади,  а ще жевріє надія побачити справжню Україну, але роки, роки. А вам треба жити, і вам потрібно вибирати», – наголошує ветеран, хоч і зазначає, що вибирати нині складно.

Ветерани «Київміськбуду» – це особлива гордість Холдингової компанії. Кожен з них – жива легенда. Відбудовували Київ після війни, піднімали з руїн зруйнований землетрусом Спітак у Вірменії, завжди там, де найважче, завжди на передовій, і жодних нарікань на життя чи труднощі.

«От ми тут сидимо, – говорить Іван Іванович, – і згадуємо, що все життя пропрацювали у одному колективі. Скільки часу пройшло, а ми в одному колективі, от з Віктором Артеменком ми з 17 років трудилися в «Київміськбуді», а вже кожному за 80. Правильна це професія – будівельник. Тебе не буде, а пам’ять залишиться – будинки, в яких живуть люди, школи, в яких вчаться діти, дороги і мости, а значить, не даремно прожив ти на цій землі».