В УКРАЇНІ ЗБІЛЬШИЛИВСЯ ПРОДАЖ КВАРТИР НА 10%

       За повідомленням Міністерства юстиції України з липня по вересень державні нотаріуси оформили 14 172 договорів з нерухомістю, а приватні – 166 099, більшість з яких складають договори купівлі-продажу квартир. Це на 10,01% більше, ніж за аналогічний період минулого року (163 880 угод).

       За даними забудовників, продажі житла на первинному ринку виросли на 25% за підсумками третього кварталу 2018 року. Первинний ринок житла користується більшою популярністю, ніж вторинний. Сприяє цьому більш висока якість і комфортність житла в новобудовах, а також подання забудовниками фінансових інструментів, які роблять можливим покупку житла в розстрочку або ж в кредит.

       Квартири від «Київміськбуд» можна придбати у кілька способів: за повну оплату, у розстрочку або за допомогою банківського кредиту, – говорить директор Департаменту продажу і маркетингу Тетяна Маркова і додає, що який би спосіб оплати не обрали клієнти, компанія завжди підтримає їх певними знижками.

В УКРАЇНІ ЗБІЛЬШИЛИВСЯ ПРОДАЖ КВАРТИР НА 10%

       «Найбільшу знижку забудовники завжди надають при внесенні всієї вартості квартири, вона може досягати 20% на певних ЖК. При купівлі квартири в розстрочку, інвестору потрібно оплатити тільки перший внесок – 30-50% від вартості нерухомості, а залишок суми розподіляється до кінця будівництва. Забудовник і при такому способі купівлі буде заохочувати покупця знижкою, але, відповідно, до внесеної суми, меншою. Термін виплати розстрочки формують за певним графіком, який пропонує забудовник для того, щоб ефективно здійснювати будівництво об’єкта і виконувати свої зобов’язання перед інвесторами», – зазначила Тетяна Маркова.

       Керівник Департаменту продажів зазначила, що менеджери завжди звертають увагу покупців на те, що сума залишку по розстрочці не фіксується і може протягом будівництва підвищитися. Якщо такий спосіб купівлі не влаштовує клієнта, а коштів не вистачає, тоді можна скористатися банківським кредитом.

       «Ми співпрацюємо одразу з трьома банками, це  «Кристалбанк», банк  «Глобус» і  «Укргазбанк», вони наші надійні партнери, і якщо людині не вигідно купувати у розстрочку, то можна взяти у кредит решту коштів. Банки надають пільговий період по іпотеці від року до трьох», – додала Тетяна Маркова.

       Експерти ринку підрахували, що в поточному році квадратні метри в новобудовах подорожчали в середньому на 5%. До кінця року квартири на первинному ринку можуть подорожчати ще на 10%.