ТЕТЯНА МАРКОВА ПРО ЗМІНИ В ЗАПИТАХ ПОКУПЦІВ

Як впровадження карантинних заходів через загрозу коронавірусу позначилось на запитах покупців щодо нерухомості, виданню КиевVласть  розповіла директор Департаменту продажу і маркетингу «Київміськбуд» Тетяна Маркова.

Будівельна галузь дещо уповільнила темпи, але вже з травня вона починає оживати, і вже з початку місяця ми бачимо результати, як на початкові стадії карантину. Квартири продовжують купувати, як для себе, так і як інвестицію: приблизно тих і інших покупців порівну — 50х50. Вкладають кошти у житло з метою їх заощадження і примноження зараз переважно “заробітчани”, які масово повернулися на батьківщину із-за кордону. А також ті, хто просто мають кошти і можуть розпорядитися ними на власний розсуд.

ТЕТЯНА МАРКОВА ПРО ЗМІНИ В ЗАПИТАХ ПОКУПЦІВ

Надійність інвестиції та готовність проекту сьогодні виходять на перший план. Майже всі покупці сьогодні запитують готові або близькі до завершення об’єкти будівництва, причому місце розташування у даній ситуації вже не має такого значення. Основна вимога до інфраструктури сьогодні — наявність поряд розташованої станції метрополітену. Але ще до впровадження карантину, та і зараз також, попит почав більше схилятися до закритих житлових комплексів і нових, якісніших форматів житла. Такі об’єкти гарантують покупцеві значно більш високу ліквідність вкладень. Різниця у вартості таких квартир на котловані і на етапі введення об’єкта в експлуатацію, часом, може досягати 30-40% від початкової суми інвестицій. Вже зараз вимагають від девелоперів переключити увагу на проекти комфорт-класу з власною інфраструктурою, зеленими зонами, водоймами поблизу, а також іншими особливостями, що відрізнятимуть помешкання в новому сучасному ЖК, наприклад, квартирами з власними терасами, як у нашому ЖК Італійський квартал.

ТЕТЯНА МАРКОВА ПРО ЗМІНИ В ЗАПИТАХ ПОКУПЦІВ

З метою інвестування продовжуватимуть купувати у першу чергу однокімнатні квартири. Вже зараз сформовано відкладений попит, який з місяця на місяць неминуче “вибухне”. Поштовхом до цього може стати те саме коливання (зростання) курсу долара США, адже саме у вільно конвертованій валюті українці традиційно тримають свої заощадження і чекають на слушну хвилину.

ТЕТЯНА МАРКОВА ПРО ЗМІНИ В ЗАПИТАХ ПОКУПЦІВ

“Київміськбуд” продовжує напружено працювати і виконувати перед інвесторами узяті на себе зобов’язання, максимально враховуючи сучасні тенденції ринку та інтереси покупців.

Більше думок девелоперів читайте у матеріалі: Карантинные тренды: COVID-19 меняет спрос на квартиры и рынок жилья