ЯК КУПИТИ КВАРТИРУ В ІПОТЕКУ

       «Київміськбуд» уже багато років робить усе можливе, щоби кожна сім’я, яка хоче придбати власну оселю, могла втілити своє бажання в реальність. Для цього компанія разом із банками-партнерами розробила різні варіанти покупки нерухомості Один з інструментів, що пропонує «Київміськбуд»,— іпотечне кредитування.

ЯК КУПИТИ КВАРТИРУ В ІПОТЕКУ

       Умови для отримання іпотеки:

  1. Перший внесок за квартиру — у розмірі від 30 до 50%.
  2. Підтвердження своєї фінансової спроможності.

       Іпотечне кредитування можна назвати справжнім проривом на ринку нерухомості. У «Київміськбуді» сподіваються, що активне залучення іпотечних коштів нарешті дозволить змінити ситуацію, яка утворилася після стрімкого зростання курсу долара у 2014 році. Звісно, ще не всі банки готові до того, щоб запропонувати покупцям іпотеку. Проте наявність таких пропозицій у принципі відкриває більше можливостей для інвесторів. У рамках програми іпотечного кредитування «Київміськбуд співпрацює з двома банками — це «Кристалбанк», і «Укргазбанк».

       Зверніть увагу, що кожен банк пропонує свої умови отримання іпотеки. 

        «Кристалбанк» надає іпотеку:

  • на строк до 20 років;
  • на умовах сплати 50% вартості квартири;
  • відсотки: при кредитуванні на один рік — 5%, при довгостроковому кредитуванні: перший і другий рік  — 7,5%, далі ставка кредиту — 24% або перший рік – 6%, далі – 21,5%. 

       Друга програма пропонує такі умови: 

  • 0,01%  – перші 18 місяців;
  • 18,90% – з 19-го місяця;

       «Укргазбанк» пропонує покупцям:

  • пільгові умови на 15 місяців;
  • відсотки: під 7,5% річних. Потім ставка кредиту становитиме — 24%;
  • покупцеві досить сплатити 30% від вартості квартири;

     

       Чому варто віддати перевагу саме іпотеці?

  1. Ставка іпотечних кредитів, як правило, нижче, ніж у споживчих позик. 
  2. Якщо ви сплачуєте забудовнику повну вартість квартири за один раз, то зможете отримати знижку до 20–25%. Заощаджена сума часто перевищує витрати на відсотки, які інвестор потім сплачує банку. А якщо простежити, як зростають ціни на квадратні метри з етапу «котловану» до введення в експлуатацію, то загальна вартість квартири збільшується на 20–25%.
  3. Купівля квартири в іпотеку, через банк, безпечніша, ніж покупка через ріелторів. Банки досить уважно перевіряють документи на такі квартири, щоби вони відповідали всім вимогам.
  4. Тривалий термін виплат за іпотекою можна скоротити. Якщо у вас диференційовані платежі по кредиту, то щомісячний внесок щорічно знижується, тобто поступово виплати стають усе менш обтяжливими.
  5. Купуючи квартиру в іпотеку, ви стаєте власником нерухомості, тоді як у разі розстрочки вона буде вашою тільки після виплати всієї суми забудовнику. Зрозуміло, що в багатьох думка про кредит на житло, як і раніше, викликає занепокоєння, однак іпотека — це реальний інструмент, що дозволяє вирішити житлове питання й нарешті стати господарем власної квартири. У будь-якому разі на початковий внесок накопичити можна куди швидше, ніж на повну вартість. Це особливо важливо для тих, хто платить за оренду житла.

       Детальніше з умовами іпотечного кредитування можна ознайомитися за посиланням: КРЕДИТУВАННЯ.